Termékek Menü

Kerékpáros szakcikkek

Ezekben a cikkeinkben alaposan elmerülünk a kerékpáros technológiák rejtelmeiben. Hosszú, alapos, messzemenően technokrata kerékpáros szakcikkekre számíthatsz itt. Ha tényleg érdekelnek a mélyebb összefüggések, és a háttérben lévő okok, akkor itt megkaphatod a válaszokat a kérdéseidre.
2018-02-21 00:00:00 Ardó Tamás
Babakocsi kerékméretek - avagy melyik külső és belső való hozzá!

Babakocsihoz új külső gumit vagy belsőt venni egy oltári nagy gigaszívás. De tényleg. Sokszor még az apukák sem boldogulnak vele, szegény egyedülálló anyukák számára meg egy rémálommal egyenértékű a sztori. És nem véletlenül. Megnyugtatásként: „A gond NEM az ön készülékében van.” Ön szívatás áldozatává vált...

 

2017-09-28 00:00:00 Ardó Tamás
A bowdenház kupakok szerepe a fék és váltásteljesítményben Kicsi a bors, de erős, tartja a mondás. Ugyanez igaz a bowdenházak és bowdenszálak végzáró kupakjaira is. Annak ellenére hogy milyen kicsik ezek a végzáró kupakok, elég nagy mértékben tudják befolyásolni mind a fék, mind a váltásteljesítményt.  
2017-09-28 00:00:00 Ardó Tamás
Milyen bowdenházat válasz, és miért?

A fékbowdenházak és váltóbowdenházak terén szerencsére nincs túl nagy változatosság, ezért kicsi az esély, hogy rosszul válassz. Viszont van néhány fontos momentum, amit ha nem tartasz be, akkor könnyen hazavághatod a legjobb bowdenházat is. Ezektől ment meg ez az írás.

2017-09-26 00:00:00 Ardó Tamás
Melyik a jó fékbowdenszál, váltóbodenszál, és miért?

A bowdenezés a kerékpárok 95%-ánál fekete bárány. Szinte senki nem foglakozik vele, vagy nem csinálják jól, pedig a külső-belső gumi csere után a legnagyobb hatású tuning eszköz ahhoz, hogy javítsd a bringád működését, ráadásul filléres tétel. E cikkben bemutatjuk, a fékbowdenszálak, és váltóbowdenszálak hierarchiáját, melyik mire való, előnyeikkel, hátrányaikkal együtt. Ezek alapján könnyen ki tudod alakítani a számodra legjobb bowdenezést, vagy megvenni az ideális bowdenszettet, fékbowdent, vagy váltóbowdent.

2016-09-17 00:00:00 Ardó Tamás
Melyik a legjobb defektvédett külső gumi és melyik defektvédelem éri meg az árát?

Ezt a kérdést, nagyon sokan és sokszor teszik fel a vásárlóink. A dilemma eldöntése érdekében szétvágtunk és „felboncoltunk” 20 db, különböző defektvédelemmel ellátott külső gumit. Olcsó és drága egyaránt került a lemezvágó olló pofái közé. Érdekes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak… E cikkben eláruljuk melyiket vedd meg és melyiktől tartózkodj!

2016-08-20 00:00:00 Ardó Tamás
Belső gumi méretek, és tömlő kompatibilitás

Ha már évek óta kerékpározol, akkor bizonyára nem jelent gondot a megfelelő méretű kerékpár belső gumi, vagy tömlő kiválasztása. Ha viszont mostanában csöppentél bele a kerékpárok világába, vagy ha pár év kihagyás ( autó-lakás-gyerek projekt miatt) után újra felvennéd a fonalat, akkor megdöbbenve tapasztalhattad, hogy az utóbbi pár évben rengeteg új belső gumiméret „született”. Eligazodni közöttük továbbra sem agysebészet, de ha túlzottan „kocka vagy” akkor bele lehet zavarodni. Ennek elkerülésében segít e cikk. 3 perc, és garantáltan tisztán fogsz látni.

2016-08-15 02:41:09 Ardó Tamás
Külső gumi méretek, és kompatibilitás

A kerékpárokon lévő külső gumik méretezését mindenki egy rohadt bonyolult, átláthatatlan, túlkomplikált dolognak gondolja, pedig valójában a legegyszerűbb dolog az alkatrész kompatibilitás témakörében. 3 perc alatt bebizonyítom neked, hogy amit eddig „űrhajó vezetésnek” gondoltál, az valójában egy primitíven egyszerű történet. A végére a homlokodra fogsz csapni, hogy bakker… ez tényleg ennyire Q-rvára egyszerű? Bizony.

2015-09-27 00:00:00 Ardó Tamás
Eurobike 2015 - Trendek - 2. rész

E cikkünk a korábbi  2015-ös Eurobike trendjeit bemutató cikkünk folytatása, azaz a 2 része. (Ha még azt nem olvastad, akkor azzal kezdj!)  Míg az előzőben az elektromos kerékpárokról, a felső kategóriás telókról, a csúcs kategóriás trekking gépekről, és a Gravel bike-okól volt szó, ebben a cikkben a Cargo Bike-okról, a Plus Size gumiméretről, a karbon mindenhatóságáról, az alkatrész integrációról, és a Fat Bike-okról olvashatsz bővebben.

2015-09-06 00:00:00 Ardó Tamás
Eurobike 2015 - Trendek

Huhhhhh…. Hát brutális volt, most is, mint mindig. Hazafelé azon gondolkoztam, hogy szegény fejlesztők… Ők bizony nem unatkoztak a tavalyi és idei szezonban. Helyesebben nem is „szegények” mivel annyi munkájuk volt, hogy garantáltan lef.sták a bokájukat a hajnalig tartó rajzolás közben, és bizonyára egy halom pénzt kerestek vele. És a mókuskerék nem áll le…

2014-12-07 00:00:00 Ardó Tamás
Kross Moon Z3 – Csúcs Enduro 27,5-es kerekekkel

Fél évvel ezelőtt a „kistesó' járt nálunk, melytől el voltunk ájulva, annyira jó bringa volt. Az Eurobike után már be is futott a 2015-ös „nagytesó”, aki több mint fél millányi szteroid turbóval próbál rálicitálni az öcskösre. Lássuk sikerül-e neki?

Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Hogyan vásárolj jó kerékpárt

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!

Vásárlói értékelések