A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 
Termékek Menü

Kerékpáros szakcikkek

Ezekben a cikkeinkben alaposan elmerülünk a kerékpáros technológiák rejtelmeiben. Hosszú, alapos, messzemenően technokrata kerékpáros szakcikkekre számíthatsz itt. Ha tényleg érdekelnek a mélyebb összefüggések, és a háttérben lévő okok, akkor itt megkaphatod a válaszokat a kérdéseidre.
2018. 08. 02. 00:00:00 Ardó Tamás
Hogyan cserélj kerékpár villát és teleszkópot?

Avagy a nagy villanyak kompatibilitás, és teleszkóp csere sztori...
Számtalan dolog miatt válhat esedékesség egy kerékpárban a villa, vagy a teleszkóp csere. Meghibásodás, elhasználódás, kényelem és menetteljesítmény fokozás, vagy könnyítés áll legtöbbször a háttérben. A szívás, hogy a teló vagy villacsere kapcsán jó sok kompatibilitási paramétert kell figyelembe venni, hogy az alkatrész választásnál ne lőjön mellé az ember. Ezek elkerülésében segít ez a cikk.

2018. 07. 17. 18:10:11 Ardó Tamás
Defektvédelem: Melyik rendszer mire való, és melyiket mikor célszerű használni?

Felmerülhet benned a kérdés, hogy egyáltalán milyen defektvédelmi rendszerek léteznek?
Miért van többféle, hiszen a defekt végeredménye mindig ugyanaz…
Mégis ennek megelőzősére többféle megoldás is létezik. Mindegyik megoldásnak vannak előnyei, és hátrányai. Nem mindegy hogy milyen gépen, mikor és mitől kapsz defektet, és ezt mivel próbálod megelőzni. Egyik esetben ez a megoldás indokolt, a másik esetben meg az. De mikor melyik, és miért? Ezekre a kérdésekre kapsz választ ebben a cikkben.

2018. 02. 21. 00:00:00 Ardó Tamás
Babakocsi kerékméretek - avagy melyik külső és belső való hozzá!

Babakocsihoz új külső gumit vagy belsőt venni egy oltári nagy gigaszívás. De tényleg. Sokszor még az apukák sem boldogulnak vele, szegény egyedülálló anyukák számára meg egy rémálommal egyenértékű a sztori. És nem véletlenül. Megnyugtatásként: „A gond NEM az ön készülékében van.” Ön szívatás áldozatává vált...

 

2017. 09. 28. 00:00:00 Ardó Tamás
A bowdenház kupakok szerepe a fék és váltásteljesítményben Kicsi a bors, de erős, tartja a mondás. Ugyanez igaz a bowdenházak és bowdenszálak végzáró kupakjaira is. Annak ellenére hogy milyen kicsik ezek a végzáró kupakok, elég nagy mértékben tudják befolyásolni mind a fék, mind a váltásteljesítményt.  
2017. 09. 28. 00:00:00 Ardó Tamás
Milyen bowdenházat válasz, és miért?

A fékbowdenházak és váltóbowdenházak terén szerencsére nincs túl nagy változatosság, ezért kicsi az esély, hogy rosszul válassz. Viszont van néhány fontos momentum, amit ha nem tartasz be, akkor könnyen hazavághatod a legjobb bowdenházat is. Ezektől ment meg ez az írás.

2017. 09. 26. 00:00:00 Ardó Tamás
Melyik a jó fékbowdenszál, váltóbodenszál, és miért?

A bowdenezés a kerékpárok 95%-ánál fekete bárány. Szinte senki nem foglakozik vele, vagy nem csinálják jól, pedig a külső-belső gumi csere után a legnagyobb hatású tuning eszköz ahhoz, hogy javítsd a bringád működését, ráadásul filléres tétel. E cikkben bemutatjuk, a fékbowdenszálak, és váltóbowdenszálak hierarchiáját, melyik mire való, előnyeikkel, hátrányaikkal együtt. Ezek alapján könnyen ki tudod alakítani a számodra legjobb bowdenezést, vagy megvenni az ideális bowdenszettet, fékbowdent, vagy váltóbowdent.

2016. 09. 17. 00:00:00 Ardó Tamás
Melyik a legjobb defektvédett külső gumi és melyik defektvédelem éri meg az árát?

Ezt a kérdést, nagyon sokan és sokszor teszik fel a vásárlóink. A dilemma eldöntése érdekében szétvágtunk és „felboncoltunk” 20 db, különböző defektvédelemmel ellátott külső gumit. Olcsó és drága egyaránt került a lemezvágó olló pofái közé. Érdekes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak… E cikkben eláruljuk melyiket vedd meg és melyiktől tartózkodj!

2016. 08. 20. 00:00:00 Ardó Tamás
Belső gumi méretek, és tömlő kompatibilitás

Ha már évek óta kerékpározol, akkor bizonyára nem jelent gondot a megfelelő méretű kerékpár belső gumi, vagy tömlő kiválasztása. Ha viszont mostanában csöppentél bele a kerékpárok világába, vagy ha pár év kihagyás ( autó-lakás-gyerek projekt miatt) után újra felvennéd a fonalat, akkor megdöbbenve tapasztalhattad, hogy az utóbbi pár évben rengeteg új belső gumiméret „született”. Eligazodni közöttük továbbra sem agysebészet, de ha túlzottan „kocka vagy” akkor bele lehet zavarodni. Ennek elkerülésében segít e cikk. 3 perc, és garantáltan tisztán fogsz látni.

2016. 08. 15. 02:41:09 Ardó Tamás
Külső gumi méretek, és kompatibilitás

A kerékpárokon lévő külső gumik méretezését mindenki egy rohadt bonyolult, átláthatatlan, túlkomplikált dolognak gondolja, pedig valójában a legegyszerűbb dolog az alkatrész kompatibilitás témakörében. 3 perc alatt bebizonyítom neked, hogy amit eddig „űrhajó vezetésnek” gondoltál, az valójában egy primitíven egyszerű történet. A végére a homlokodra fogsz csapni, hogy bakker… ez tényleg ennyire Q-rvára egyszerű? Bizony.

2015. 09. 27. 00:00:00 Ardó Tamás
Eurobike 2015 - Trendek - 2. rész

E cikkünk a korábbi  2015-ös Eurobike trendjeit bemutató cikkünk folytatása, azaz a 2 része. (Ha még azt nem olvastad, akkor azzal kezdj!)  Míg az előzőben az elektromos kerékpárokról, a felső kategóriás telókról, a csúcs kategóriás trekking gépekről, és a Gravel bike-okól volt szó, ebben a cikkben a Cargo Bike-okról, a Plus Size gumiméretről, a karbon mindenhatóságáról, az alkatrész integrációról, és a Fat Bike-okról olvashatsz bővebben.

Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Hogyan vásárolj jó kerékpárt

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!