Termékek Menü
0

Kerékpáros szakcikkek

Ezekben a cikkeinkben alaposan elmerülünk a kerékpáros technológiák rejtelmeiben. Hosszú, alapos, messzemenően technokrata kerékpáros szakcikkekre számíthatsz itt. Ha tényleg érdekelnek a mélyebb összefüggések, és a háttérben lévő okok, akkor itt megkaphatod a válaszokat a kérdéseidre.
2017-09-28 00:00:00 Ardó Tamás
A bowdenház kupakok szerepe a fék és váltásteljesítményben Kicsi a bors, de erős, tartja a mondás. Ugyanez igaz a bowdenházak és bowdenszálak végzáró kupakjaira is. Annak ellenére hogy milyen kicsik ezek a végzáró kupakok, elég nagy mértékben tudják befolyásolni mind a fék, mind a váltásteljesítményt.  
2017-09-28 00:00:00 Ardó Tamás
Milyen bowdenházat válasz, és miért?

A fékbowdenházak és váltóbowdenházak terén szerencsére nincs túl nagy változatosság, ezért kicsi az esély, hogy rosszul válassz. Viszont van néhány fontos momentum, amit ha nem tartasz be, akkor könnyen hazavághatod a legjobb bowdenházat is. Ezektől ment meg ez az írás.

2017-09-26 00:00:00 Ardó Tamás
Melyik a jó fékbowdenszál, váltóbodenszál, és miért?

A bowdenezés a kerékpárok 95%-ánál fekete bárány. Szinte senki nem foglakozik vele, vagy nem csinálják jól, pedig a külső-belső gumi csere után a legnagyobb hatású tuning eszköz ahhoz, hogy javítsd a bringád működését, ráadásul filléres tétel. E cikkben bemutatjuk, a fékbowdenszálak, és váltóbowdenszálak hierarchiáját, melyik mire való, előnyeikkel, hátrányaikkal együtt. Ezek alapján könnyen ki tudod alakítani a számodra legjobb bowdenezést, vagy megvenni az ideális bowdenszettet, fékbowdent, vagy váltóbowdent.

2016-09-17 00:00:00 Ardó Tamás
Melyik a legjobb defektvédett külső gumi és melyik defektvédelem éri meg az árát?

Ezt a kérdést, nagyon sokan és sokszor teszik fel a vásárlóink. A dilemma eldöntése érdekében szétvágtunk és „felboncoltunk” 20 db, különböző defektvédelemmel ellátott külső gumit. Olcsó és drága egyaránt került a lemezvágó olló pofái közé. Érdekes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak… E cikkben eláruljuk melyiket vedd meg és melyiktől tartózkodj!

2016-08-20 00:00:00 Ardó Tamás
Belső gumi méretek, és tömlő kompatibilitás

Ha már évek óta kerékpározol, akkor bizonyára nem jelent gondot a megfelelő méretű kerékpár belső gumi, vagy tömlő kiválasztása. Ha viszont mostanában csöppentél bele a kerékpárok világába, vagy ha pár év kihagyás ( autó-lakás-gyerek projekt miatt) után újra felvennéd a fonalat, akkor megdöbbenve tapasztalhattad, hogy az utóbbi pár évben rengeteg új belső gumiméret „született”. Eligazodni közöttük továbbra sem agysebészet, de ha túlzottan „kocka vagy” akkor bele lehet zavarodni. Ennek elkerülésében segít e cikk. 3 perc, és garantáltan tisztán fogsz látni.

2016-08-15 02:41:09 Ardó Tamás
Külső gumi méretek, és kompatibilitás

A kerékpárokon lévő külső gumik méretezését mindenki egy rohadt bonyolult, átláthatatlan, túlkomplikált dolognak gondolja, pedig valójában a legegyszerűbb dolog az alkatrész kompatibilitás témakörében. 3 perc alatt bebizonyítom neked, hogy amit eddig „űrhajó vezetésnek” gondoltál, az valójában egy primitíven egyszerű történet. A végére a homlokodra fogsz csapni, hogy bakker… ez tényleg ennyire Q-rvára egyszerű? Bizony.

2015-09-27 00:00:00 Ardó Tamás
Eurobike 2015 - Trendek - 2. rész

E cikkünk a korábbi  2015-ös Eurobike trendjeit bemutató cikkünk folytatása, azaz a 2 része. (Ha még azt nem olvastad, akkor azzal kezdj!)  Míg az előzőben az elektromos kerékpárokról, a felső kategóriás telókról, a csúcs kategóriás trekking gépekről, és a Gravel bike-okól volt szó, ebben a cikkben a Cargo Bike-okról, a Plus Size gumiméretről, a karbon mindenhatóságáról, az alkatrész integrációról, és a Fat Bike-okról olvashatsz bővebben.

2015-09-06 00:00:00 Ardó Tamás
Eurobike 2015 - Trendek

Huhhhhh…. Hát brutális volt, most is, mint mindig. Hazafelé azon gondolkoztam, hogy szegény fejlesztők… Ők bizony nem unatkoztak a tavalyi és idei szezonban. Helyesebben nem is „szegények” mivel annyi munkájuk volt, hogy garantáltan lef.sták a bokájukat a hajnalig tartó rajzolás közben, és bizonyára egy halom pénzt kerestek vele. És a mókuskerék nem áll le…

2014-12-07 00:00:00 Ardó Tamás
Kross Moon Z3 – Csúcs Enduro 27,5-es kerekekkel

Fél évvel ezelőtt a „kistesó' járt nálunk, melytől el voltunk ájulva, annyira jó bringa volt. Az Eurobike után már be is futott a 2015-ös „nagytesó”, aki több mint fél millányi szteroid turbóval próbál rálicitálni az öcskösre. Lássuk sikerül-e neki?

2014-11-12 00:00:00 Ardó Tamás
Specialized FatBoy -  Paradigma váltás! Éljenek a szilikon cicik

2013, Euronike: kb. 8-10 gyártó standján fura nagykerekű gépekbe botlunk, melyre rácsodálkozunk, és nem tudjuk hová tenni ezt a dolgot. 2014 Eurobike: MINDEN nagyobb gyártó standján belebotlunk legalább 1 Fatbike-ba. Na ezt már végképp nem értettük. Mi van itt, hogy mindent elözönlött a kerékpár ipar legújabb szilikon cicije?

Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!

Vásárlói értékelések