A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Szállító

Ebben a kategóriában a gépjárművön történő kerékpárszállítást biztosító eszközök kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpár autóval történő szállításához számos gyártó kínál különböző gépjárműtípusokra szerelhető tartókat. Egy megfelelő típussal felszerelkezve biztonságban transzportálhatjuk bicajunkat akár lakóhelyünktől távolra is. Egy gépjárműre szerelhető kerékpárszállító kiválasztása nem egyszerű, hisz’ megannyi autótípus van forgalomban, majd erre jönnek a kerékpártípusok és vázméretek közti különbségek. Itt a megfelelő szállítómodell kiválasztásához próbálunk tanácsokat, tippeket adni.

Webáruházunkban számos kerékpárszállító kapható. Ezek nemcsak a fent említett járműkompatibilitás terén különböznek, hanem funkcióra is, és ez meghatározza a mindennapi használat praktikumát. A három leggyakoribb megoldás a hátsó ajtóra, a vonóhorogra, illetve a tetőre szerelhető szállító. Ezen felül létezik még beltérbe szerelhető, és tapadókorongos rögzítésű. A legnépszerűbb a hátsó ajtós típus, ennek fő előnye a kedvező ár, a széles kompatibilitás (többféle autóra költségmentesen felszerelhető) és a mérsékelt fogyasztás-növelés. Hátránya, hogy nem a legkíméletesebb az autó fényezésével sérül, és a bringák felrakás is kissé körülményes. Ráadásul nem mindegyiknél marad nyitható a hátsó ajtó!

A vonóhorogra rögzíthető típus előnye, hogy akár négy bringát fogad, rendszerint összecsukhatók, a felszerelés egyszerű, a bringákat is könnyű felrakni, továbbá a légellenállást alig növeli. Hátránya mindenképpen a magas ár és a vonóhorog szükséglet. A tetőre szerelhető típus előnye az ár és az egyszerű bringarögzítés, ellenben kiegészítő konzolok, keresztrudak kellenek hozzá, jelentősen növeli a fogyasztást és sok helyen vigyázni kell a megnövekedett magasságára. Ha pedig az autó magas építésű, a (nehéz) kerékpárok emelgetése sem leányálom!

Jó tudni, hogy a szállítók eleve növelik az üzemanyagfogyasztást, tehát nem mindegy milyen gyakran van szükség a szállítóra. Ha sűrűn használjuk, az egyszerű felszerelhetőség az elsődleges, ha pedig általában keveset megyünk az autóval, a szállító akár rajta is maradhat. Ha viszont le-fel kell szerelni, a hátsó ajtóra szerelhető modellek rögzítése bonyolultabb, mint a vonóhorgos tartóké, de könnyebb felrakni rájuk a gépeket, mint egy tetőtartóra. Tehát az autózási szokások, a bicajok típusa, az élethelyzet, a személyes preferenciák (autótárolás, stb.) mint befolyásolják, hogy a vásárló melyik irányba induljon…

A következő megfontolandó tényező a bicajok száma és típusa. Egy vagy két kerékpárt kell szállítanunk? ebben az esetben egyszerű a helyzet, mert nagyjából bármelyik nálunk kapható szállító jó lesz, egyedül az elektromos kerékpár esetében kell ellenőrizni a teherbírást. Három bringa esetében a hátsó ajtóra szerelhető tartók többé-kevésbé „felejtősek”, négy esetén pedig szinte csak a vonóhorgos szállítók jöhetnek számításba. (Nem minden tetőre szerelt kereszttartón fér el négy bringatartó, sőt nem minden autó elég széles ehhez.) További kérdés, hogy milyen bringákat szállítanánk? Például a gyerekbringák és a fatbike-ok bizonyos szállítóknál problémát jelenthetnek!

Végezetül az sem mindegy, hol tudjuk tárolni használaton kívül a tartót. Garázsban mindegyik elfér, de egy nem összecsukható vonóhorgos szállítót a társasházi lakásba felvinni, és ott elhelyezni nem egyszerű feladat. A költségek is minden bizonnyal befolyásolják a döntést: 25000 Ft-nál olcsóbb megoldás biztosan nem lesz, de ennek tízszereség is villámgyorsan el lehet költeni egy jól megtervezett, minőségi kerékpárszállító rendszerre.

A fentiek tükrében vegyük górcső alá a Bikepro webshop szállító kínálatát! Az említett megoldások döntő része megtalálható, a modellek 5 szegmensbe tagolódnak, azaz kerékpár szállítók hátsó ajtóra, pótkerékre, tetőcsomagtartóra, vonóhorogra, továbbá különböző kiegészítők a kerékpár szállításhoz. Az elérhető márkák közül érdemes kiemelni a nemzetközi piacon is jól ismert Menabo, Peruzzo, PRO és a svéd Thule cégeket. Mire számíthatunk a kiadás terén? A Menabo Logic 3 hátsó ajtóra szerelhető, három kerékpárt fogad kerékpár szállító alig több, mint 50000 Ft, vonóhorogra az olasz márka 4 kerékpárhoz kínált modellje már közel 150000. Viszont erre már E-bike is rakható, igazán masszív darab.

A témában bővebb információt nyújt egy korábban megjelent Bikepro szakcikk.

Árukereső.hu Árukereső.hu