A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár küllő és anyák

A jelen termékkategóriában küllők, küllőanyák és a kerékfűzéshez szükséges egyéb eszközök kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpár kerekében a küllő az agyat az abronccsal (más néven felnivel) köti össze, és a küllőanya által kerül rögzítésre és megfeszítésre. A küllő tehát folyamatosan terhelés alatt van, akkor is, ha a kerékpár a falon lóg. Menet közben a küllők meglepően sokat „dolgoznak”, minden egyes kerékfordulat során a terhelés - a kerékpáros tömege és az útegyenetlenség hatására – még jobban megfeszülnek, majd ellazulnak. Ilyen ciklusból egy túra során akár százezer is összejöhet. Ennek tükrében világos, hogy a küllő esetében speciális acél vagy alumínium alapanyag szükséges, precíz hőkezelés és megmunkálás.

Nem sok gyártó foglalkozik minőségi küllőgyártással, ez a kerékpári alkatrészek egyik mostohagyereke. Itt Európában a legnagyobb nevek a DT Swiss, a Sapim és az Union. A fentiből következik, hogy a küllő a megtett kilométerek során kifárad, és néha eltörik. Ilyenkor szakszervízben ki kell cseréltetni, legyen a kerék „gyári” építésű, vagy egyedileg fűzött. Ehhez tudni kell a küllőhosszt és a fejforma, amelyből kétféle van forgalomban: az egyenes és a hajlított. (A kerékagy kialakítása határozza meg, melyik alkalmazható.) Emellett további opció a küllő hosszanti kialakítása, ilyen az aerodinamikát szolgáló lapítás (ú.n. kardküllő), illetve a középső szakaszon az elvékonyítás, amely súlycsökkentést tesz lehetővé. A megjelenést tekintve a küllők többnyire ezüst vagy fekete színben kaphatók.

A Bikepro webshopban minőségi, rozsdamentes küllők bármilyen hosszban, színben és kialakításban kaphatók, ráadásul az ipar legpatinásabb márkáitól. Egy küllő ára 60-1200 Ft-ig terjed. Ezen felül minden küllőhöz szükséges egy küllőanya, amely rendszerint az abroncsba csatlakozik. Ez készülhet nikkelezett réz vagy ötvözött alumínium alapanyagból, az utóbbi lényegesen könnyebb, viszont hajlamos a galvanikus korrózióra. Réz anyákkal magbízhatóbb lesz a kerék. Kerékpáros webáruházunkban küllőanyák 10-50 Ft-os darabáron kaphatók, minkét alapanyagból, alu típusok esetén többféle színben, amellyel a kerék megjelenése igazán egyedivé tehető. Nálunk elérhetők hosszabb kialakítású anyák, amelyek magas oldalprofillal rendelkező abroncsok fűzését könnyítik meg. A webshop honlapján a küllőkkel és anyákkal kapcsolatos minden fenti paraméter megtalálható.

Árukereső.hu Árukereső.hu