A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Gyerek kerékpárokhoz, vagy összecsukható gépekbe szánt 18 colos kerék

Ebben a termékkategóriában gyerekkerékpárokhoz és összecsukható kerékpárokhoz készült 18 colos fűzött kerekek kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A 18” kerék a gyermekbringák közt egy „köztes” méret, a 16” és a 20”-os közti űrt hivatott betölteni. Az 5-8 éves korosztály számára készülnek ilyen „kisbicajok”, rendes lánchajtással, tehát valamelyest számít a gumiminőség és -mintázat.  Ritkábban összecsukható városi kerékpárokon is felbukkan a 18”-os gumiméret valamelyik változata. A 14-es és 18-as bringák elég ritkák itthon, pedig megvan a létjogosultsága a köztes méreteknek. Mivel nem túl gyakori méret, sok kereskedés nem foglalkozik vele, de a Bikepro minden kerékpártípust megpróbál pótalkatrésszel – a jelen esetben belső gumival - ellátni.

Manapság a legtöbb kerékpár gyárilag fűzött kerékszettel szerelt. A „gyári” kerékszettnek szokás nevezni azt a típust, amely egy modellnév alatt tartalmazza mind az első, mind a hátsó kereket, amely tartalmazza az abroncsot, a küllőket és a küllőanyákat, illetve a kerékagyat és annak rögzítőjét, ami ennél a kerékméretnél rendszerint tengelyanya. Kaphatók emellett komplettre fűzött kerékszettek, amelyek nem kaptak modellnevet, de kialakításuk átgondolt, megbízható alternatívát kínálva a drága speciális kerékszetteknek. A webáruházunkban a 18”-os gyermekkerékpárokhoz való kerék jellemzően alkatrészekből komplettre fűzött típus.

Kerékvásárlásnál figyelni kell arra, hogy több úgynevezett 18”-os a kerékméret van forgalomban, tehát célszerű lejegyezni a kerékpárban lévő (cserére szoruló) eredeti kerék paramértereit, elsősorban a gumin szereplő ETRTO számot. Ez két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 18x1.75” mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti 47-355 jelölés. Ez a szabványos 18”, ellenben egy másik „18 colosnak” nevezett bicajon 18x1 3/8 is szerepel, ami ETRTO szerint 37-400. Az ETRTO szerinti méret a szélességre és az abroncs peremátmérője utal milliméterben, a 355-ös kerék csakis ilyen paraméterrel rendelkező külső gumival szerelhető, a másik példában szereplő 400-as pedig az ennek megfelelővel. Amennyiben a kerékpáron (ad adott keréknél) felnifék található, a meglévőtől eltérő kerékméret még megfelelő külső gumi beszerzése után sem szerelhető be. Mindenképpen ellenőrizd, melyikre van szükség!

Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem igényel egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, azaz 47mm gumiszélesség 23-38mm belső peremszélességet igényel. A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a kerék egyéb fontos paraméterei a termékleírásban megtalálhatók.

Árukereső.hu Árukereső.hu