A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpáros kulacsok, 0,5 és 0,75 literes, és akár téli thermo kulacs kivitelben.

Kerékpáros kulacsok 0,3,  0,5 és 0,75 literes, 1 literes, valamint téli thermo kivitelben
Rendezés:
Rendezés:

Amikor testhőmérsékletünk egy bizonyos hőfokot túllép, elkezdünk izzadni, mivel életfunkcióink csak meglehetősen szűk hőhatárok között tudnak működni. A kerékpározás során elengedhetetlen a folyadék-utánpótlás, és ennek legegyszerűbb módja a kulacstartó felszerelése és a kulacsok indulás előtti feltöltése. A kulacs használata egyidejű a hosszútávú kerékpározással: az első túrákon már ott csüngtek a kormányról az akkor még fémből készült kulacsok!
A belső testhőmérsékletet sportolás közben leginkább a dolgozó izmok befolyásolják. Vagyis az, hogy mennyit izzadunk, szinte kizárólag azon múlik, mennyire intenzíven nyomjuk a pedált, másodlagosan a külső hőmérséklet és a páratartalom. Minden 1 óránál hosszabb edzés vagy verseny tudatos folyadékbevitelt igényel. Emellett az energiautánpótlás is gyakran a hidratálás részét képezi: az italok könnyebben gördülnek le, és a szénhidrátokból álló energiaforrás gyorsabban szívódnak fel a gyomorból.

A mai modern kulacsok számos fejlett technikai megoldást alkalmaznak. Az alapanyag rendszerint rugalmas és rendkívül ellenálló polietilén, a csutora könnyen használható, gyakran gumitömítéssel kiegészített. A jó kulacs két további ismérve, hogy kiküszöböli a szivárgást és megelőzi a kellemetlen mellékíz kialakulását. A piacon ma már kapható belső víztisztító rendszert alkalmazó, hőszigetelő vagy éppen összehajtható típus. A legfejlettebb kulacsok pedig szeleppel ellátott „csutorával” rendelkeznek, amely egy kar elfordításával nyitható-zárható. Nyitott állapotban sem eresztenek, ellenben a folyadék a kulacs oldalfalának megnyomásával bőségesen áramlik.

És nemcsak nyáron kell odafigyelni a hidratálásra: télen a szárazabb levegő, illetve a hőmérsékletkülönbség miatt sok folyadékot veszít a kerékpáros, nem is annyira a bőrön keresztül, hanem kilégzéssel. A téli hidratációt a Bikepro webshop speciális ún. Thermo kulacsai teszik praktikussá.

Érdemes figyelni arra, hogy a kulacs a baktériumok „megtelepedését” megakadályozó bevonattal rendelkezzen, ez egyben megelőzni a mellékíz kialakulását. Ma már az EU-ban csak ilyen kulacsot lehet forgalomba hozni, pont ezért nem érdemes régebbi vagy Távol-Keletről származó kulacsot vásárolni. A folyadékbetöltés szempontjából a kulacsok felül nyithatók, ebből többféle rendszer létezik, az legelterjedtebb a menetes, 65mm széles nyílással rendelkező. Ez elehetővé teszi a jégkockák behelyezését, szerintünk jobb, egyszerűbben kezelhető és vízzáróbb, mint a régebbi felpattintható megoldás.

Webáruházunk kulacskínálatában kapható műanyag, thermo, parafás, aero, retro fém vagy éppen gyerekeknek szánt kulacs, de elérhető szerszámot tároló kulacstípus és ivótasak is. Ez utóbbi rendszerint a hátizsákokban lapul, többliter folyadékot biztosít a hosszútávú kerékpározónak. A kulacsok ára 600 Ft-ról indul, de érdemes ennék kicsit többet áldozni egy – a fenti kritériumoknak minden szempontból megfelelő – darabért. Egy ilyen „extra” kulacs már 2000 forint alatt is kapható. A márkák között szerepel a jól ismert a2z, Acor, Bikefun, Blackburn, Cannondale, Cateye, Csepel, Merida, Ritchey, Rock Machine, SKS, Spyral, Superior és XLC, de kétségtelenül az Elite, a PRO és a Zéfal a kulacsszegmens koronázatlan királya!

Árukereső.hu Árukereső.hu