A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Agyváltó alkatrészek

Ebben a kategóriában agyváltókhoz szükséges alkatrészeket találod: elfordulásgátló alátéteket, szerelékeket, tolórudakat, stb.
Rendezés:
Rendezés:
A Bikepro webáruház szívén viseli a bolygóműves agyváltórendszert, ezek lehető legszélesebb választékát kínálja. Az agyváltóval szerelt kerékpárok legfőbb előnye az elképesztő élettartam, valamint a gondozást alig igénylő, precíz, és időjárás független működés. Vannak ma üzemben lévő agyváltók, amelyek már 20 évnél is öregebbek, továbbá igazoltan 200.000 km-t teljesítettek. Mindez azért lehetséges, mert az agyváltó szerkezete nincs kitéve külső sérülési lehetőségeknek, vagy szennyeződésnek, hiszen a kerékagy testébe, zárt rendszerként működik. Ennek köszönhetően ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem tudja a szél belefújni a port, nem kerül bele sár vagy kosz, így csak minimális karbantartás igénye van.

 

A piacon manapság 3, 5, 7, 8, 11 és 14 fokozatú agyváltók kapható. A szegmens specialistái az angol Sturmey-Archer, a német Rohloff és a norvég Kindernay, mindamellett a láncváltós rendszerekről méltán híres alkatrészgyártók - a Shimano és a SRAM - ugyancsak kínálnak ilyen rendszert. A két „vonal” nem zárja ki egymás, hiszen elérő felhasználásra nyújtanak optimális megoldást. A legújabb típusok estében a vezérlés lehet elektronikus (lásd Alfine és Nexus Di2), és hidraulikus tárcsafékkel is kompatibilisek.

 

A modern agyváltók a kerékpáron egy rendszert alkotnak, különböző vázkialakítás esetén eltérő szereléket igényelnek. Ilyen például a tengely-elfordulásgátló alátét, amely eltérő vázsaru kialakítás mellett különböző kialakítást kap. Ezek webáruházunkban a legtöbb forgalmazott váltóegységhez beszerezhetők. Emellett a legtöbb agyváltónál a (hátsó) lánckerék háromkörmös rögzítésű rugós záródással. Amennyiben a rugó szerelés közben elvész, megsérül, kínálatunkból pótolható. A tengelyrögzítő anya is sok esetben egyedi, és ilyennek tudunk szolgálni. Ezen felül teljes szerelék-szettek is rendelkezésre állnak különböző agyváltókhoz és kerékpártípusokhoz.

 

Nem szóltunk még a váltókarokról. Az agyváltót bármilyen típusú váltókar képes kezelni, legyen az Rapidfire, markolatváltó, vagy karos váltó kormányra, kormányvégbe vagy alsócsőre szerelve. A karválasztás tehát a személyes preferencia, valamint a kerékpár típusa és technikai paraméterei határozzák meg. Például egy városi közlekedésre „befogott” agyváltós kerékpárra ideális a markolatváltó, ha kirándulgatunk is vele, akkor a Rapidfire típus talán jobb, hosszútávú túrázáshoz pedig sokaknak a kormányvégbe szerelt karos változat lesz az ideális.

 

Ahogy már említettük, az agyváltók 3-tól 14 áttételfokozatot kínálnak, ennek megfelelően a váltókarnak is ennek megfelelő fokozatszámmal kell rendelkezni. Jó tudni, hogy a különböző gyártók adott fokozatszámmal rendelkező váltói nem feltétlenül kompatibilisek egymással. Például a kínálatunkban megtalálható Shimano Nexus 7s Rapidfire váltókar kizárólag 7-fokozatú Nexus agyváltóval kompatibilis, a Sturmey Archer 5s kormányvégbe rögzíthető váltókar pedig az angol márka 5-fokozatú agyváltóját képes vezérelni. Az agyváltóhoz való váltókarokat egy külön termékcsoport gyűjti egybe.

 

A Bikepro webshopban a legtöbb agyváltó típushoz szereléket és különböző alkatrészeket is kínálunk. A gyártók közül kiemelendő a Shimano, az SRAM illetve a Sturmey Archer. Az alkatrészek ára 70-től 5000Ft-ig terjed, az utóbbi egy komplett szerelékszett az egyik felsőkategóriás agyváltó „beüzemeléséhez”. Az alábbi szakcikkünk mutatja be a láncváltás modern alternatíváit.
Árukereső.hu Árukereső.hu