A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Országúti fékpofa

Országúti kerékpárokhoz tervezett felnihez való fékpofák
Rendezés:
Rendezés:

A fékpofa az egyik legolcsóbb kerékpáralkatrész, viszont a kerékpár működésére, teljesítményére, továbbá a bicajozás élményére óriási hastással van. A csavaros fékpofarögzítés az elterjedtebb, az országúti féktípusnál a fékpofa menetes csavarral rögzül a féktesthez. A menet magában fékpofában található, rendszerint M5 méretű csavaros rögzítést kap. A modern fékpofák konkáv alátétjei teszik lehetővé a fékpofa szögállítását.

Érdemes megjegyezni, hogy fékpofáról rendszerint akkor beszélünk, ha az egyetlen egységet képez, és közvetlenül a féktestre rögzül, megkülönböztetve a fékbetéttől, amely egy rendszerint alumíniumból készült házba kerül, amelyben a betét külön cserélhető. A fékpofaház hasonlóképpen csavarral rögzül a féktesthez. Új fékpofavásárláskor ésszerű befektetni az aluházas változatba, így legközelebb már komplett fékpofa csak fékbetét kell vásárolni, emellett a szögállítással sem kell vesződni!

Az országúti fékpofa általában gumi, esetenként szintetikus anyagból készül. Hossza 50-55mm, az utóbbi a fékbetétek szabvány mérete, az előbbi inkább a fékpofákra jellemző. A felhasználás függvényében a gumikeverék némileg változhat: például karbonfelnihez a gyártók eltérő összetételt alkalmaznak. Továbbá nedves időjáráshoz speciális puha összetételű gumikeverék használatos. Az országúti fékbetétházas változat lehet Campagnolo vagy Shimano/SRAM szabvány szerinti, ezek egymással nem kompatibilisek. Erre vásárláskor mindenképpen figyeljünk!

A Bikepro kínálatában az országúti fékpofák ára szettben 400-tól 10000 Ft-ig terjed, tehát nagy szórást mutat, amit a minőség és a specifikus felhasználás indokol. A gyártók tekintetében a Shimano, a SRAM, az XLC és az Acor mindenképpen a legismertebbek, emellett több külföldi és hazai márka kedvező árfekvésben széles pofa és betétválasztékot - ráadásul színválasztékot - biztosít! Ne felejtsük, hogy a csere során a fékpofát pontosan be kell állítani, amiben Csináld magad! - Szerviz tippek képekkel, lépésről lépésre sorozatunk nyújt segítséget.

Árukereső.hu Árukereső.hu