A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Dinamós Lámpa

A jelen kategóriában dinamóról / agydinamóról üzemeltetett kerékpárvilágítás szerepel.
Rendezés:
Rendezés:

A dinamóval üzemeltetett kerékpárvilágítás mindig üzemkész. Egyszerű használni, és soha nem kell az akkumulátort tölteni vagy elemet cserélgetni. A mai korszerű dinamós világításrendszerekfényerővel bíró LED-es lámpákat tartalmaznak, közel olyan technikai paraméterekkel, mint a legerősebb akkus típusok. A rendszer energiaforrása jellemzően az első kerékagyba integrált agydinamó. Ez a konstrukció rendszerint kisebb mechanikai ellenállást, kiegyensúlyozottabb feszültséget és nagyobb teljesítményt biztosít, mint a korábban népszerű gumioldalfal által hajtott bicajos dinamók. Mindazonáltal oldalfalasból is létezik könnyen forgó, erős, minőségi konstrukció, de az ilyenek ára megközelíti az agydinamókét. (A Bikepro webshop mindkét féléből kínál kiváló darabokat!)

További technikai előrelépést az állófénnyel rendelkező első és hátsó lámpák jelentenek, amelyek a megállást követően akár egy percig világítanak. Ez jól egy kereszteződésnél megállva, út mellett történő leállás, átöltözés esetén. Az agydinamós kerékpárvilágítás a napi használat során, jellemzően ingázóknak vagy a közlekedést többnyire kerékpáron megoldóknak nyújtja a legnagyobb előnyöket.

A minőségi trekking és városi kerékpárok többsége ma már gyárilag agydinamóval, és ehhez illeszkedő vezetékes lámpákkal vannak ellátva, mindazonáltal egy ilyen rendszer a kerékpárra utólag is felszerelhető. A kiválasztásnál érdemes figyelembe venni a kerékpározás jellemző helyszínét. A bicajos közlekedés kivilágítás szempontból is különbözhet: van, aki végig közvilágítással ellátott környezetben kerékpározik, mások – vidéken, vagy a városi agglomerációból - olyan utakon is tekernek, ahol nincs közvilágítás.

Az előbbiek számára a piacon kapható bármely korszerű agydinamós rendszer megfelel, viszont a (részben) vaksötétben közlekedők válasszanak legalább 20 lux (kb. 200 lumen) teljesítményű lámpát, és persze kapacitásban ehhez passzoló agydinamót! (A pár ezer forintos 5-10 lux (kb. 50-100 lumen) teljesítményű alapmodellek inkább városon belüli közlekedésre alkalmasak.) Például a Shimano DH-3N és Alfine, a Biologic, a Sturmey Archer vagy a SON agydinamók erre a célra tökéletesen alkalmasak, részben stabilabb feszültséget tudnak előállítani, másrészt gördülési ellenállásuk lényegesen alacsonyabb.

A közlekedők, ingázók mellett a kerékpáron túrázók számára is kecsegtető lehet a dinamós világításrendszer. Összhangban van az önellátásra való berendezkedés szemléletével, és az agydinamó egyéb eszközök töltésére is felhasználható (pl. telefon, GPS, fényképezőgép). Abszolút hi-tech rendszer építhető, aminek csak a pénztárca vastagsága szab határt. Egy csúcs dinamós lámpa akár 100 lux teljesítményre képes, ami a halogén izzós gépjárműlámpáinál is nagyobb fényerőt tud! Ezzel biztonságban haladhatunk bármilyen kivilágítatlan úton, aszfalton vagy terepen egyaránt. Persze az akkumulátoros lámpák is alkalmasak túrázáshoz, de figyelni kell arra, hogy az üzemidő véges, a töltés pedig órákat vehet igénybe.

A Bikepro webshop világításkínálatában több tucat agydinamó, ehhez való lámpatest és kiegészítő alkatrész szerepel. A gyártók közül kiemelkedik a Shimano, a Sturmey Archer és az AXA, ezek a dinamóvilágítás specialistái. Említsük meg az Anlun, a Büchel, a Jing Yi, a Neuzer, a Trelock, a Velotech és az XLC márkákat, amelyek lámpatesteket és hasznos kiegészítőket kínálnak. Az árak tekintetében egy modern, technikailag fejlett agydinamó már 10000 Ft körül megvásárolható, de egy profi, nagy kapacitású modell költsége akár 40000 forint is lehet. Egy prémium agydinamó könnyebb, fajlagos nagyobb teljesítményt biztosít, emellett a fejlett tömítések a megbízhatóságot és az élettartamot is növelik.

Webáruházunk a lámpatesteket külön első és hátsóként vagy szettben kínálja. Az árak a minőség és a teljesítmény függvényében jelentős szórát mutatnak, 1000 Ft-ról indulnak, és 30000 Ft-nál van a plafon. Természetesen ezért a pénzért már olyan lámpát kapunk, amellyel akár egy földkörüli bicajos kalandra nyugodtan elindulhatunk. Nálunk minden kerékpáros garantáltan megtalálhatja a számára tökéletes bicajos világítást, a dinamós változat a szívünk csücske!

A kerékpárvilágításról szakcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu