A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Lánckerék Csavar

A különböző lánckerekhez való lánckerékcsavarok
Rendezés:
Rendezés:

A hajtómű, két hajtókarból, illetve a jobb oldalira szerelt lánckerekekből áll. A lánckerekek csavarral vagy szegeccsel rögzülnek a hajtóműcsillagra, a magasabb színvonalat képviselő hajtóművek csavaros rögzítést kínálnak. Ez utóbbi lehetővé teszi a lánckerekek cseréjét. A rögzítés jelen termékkategóriában szereplő lánckerékcsavarokkal történik.

A lánckerékcsavar szabvány átmérővel (M8) és menettel rendelkezik. Két darabból áll: a csavarból és a csavaranyából, ez szorítja a lánckerekeket és a hajtóműre. Hosszuk kétféle lehet: rövid (5-6,5mm) egyetlen lánckerék rögzítéséhez (single speed, fixi, pálya kerékpárok esetén), valamint hosszú típus (8,5-9mm) két lánctányérhoz. Az ún. NarrowWide egy lánctányéros hajtások általában hosszú csavart igényelnek. A csavarok anyaga rendszerint krómozott acél, a prémium darabok ötvözött CNC megmunkált alumíniumból készülnek, tetszőleges színű anodizált felületkezeléssel.

A lánckerék-csavarok be- és kihajtása imbusz vagy torx kulccsal történik, bizonyos esetekben ellentartó kulcs is szükséges, ezt webáruházunk kínálatában itt található. A lánckerékcsavart 4, 5 vagy 6mm-es imbusz, esetenként torx kulccsal kell rögzíteni. Amennyiben a csavaranya elfordul, egy speciális lánckerék-kulccsal vagy széles fejű csavarhúzóval kell ellentartani. Az alumíniumból készült csavarok kihajtásánál legyünk óvatosak, mivel a nyílás vagy a vájat könnyen „elkenődhet”. Három lánctányéros hajtóművek esetén a belső lánctányér csavarjai közvetlenül a hajtókarba csatlakoznak, ott lánckerék-csavaranyára nincs szükség.

A Bikepro kínálatában számos pót hajtóműcsavar-szett szerepel elsősorban a kiegészítő-alkatrész specialistáktól, mint az A2Z, az Acor, a Spyral, az XLC és a Zoogie, valamint neves alkatrészgyártóktól, mint a Shimano és az Absolute Black. A csavarok döntő hányada színes, így csinosítva a kerékpár megjelenését. Az árak minőség, alapanyag és kivitel függvényében szettenként 2000 és 18500 Ft között alakul. Egy csomagban 4 vagy 5 csavar és csavaranya található, attól függően, hogy 4 vagy 5-karos hajtóműhöz készül.

A témában Bikepro szakcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu