A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár féktárcsa és alkatrészek

A jelen termékkategória a tárcsafékrendszerhez való féktárcsákat és azok alkatrészeit öleli fel.
Rendezés:
Rendezés:

A féktárcsa (más néven rotor, tárcsa) a tárcsafékrendszer része, a kerékagyra rögzül, anyaga rendszerint acél, fékező felülete a jobb hűtés érdekében perforált. A tárcsafék terjedőben van a kerékpárokon, ma már nemcsak a terephasználatra készült MTB kerékpárokon gyakori, hanem az országúti, gravel, és akár a trekking vagy városi szegmensben is teret nyert. A tárcsafék hidraulikus és mechanikus változatban kapható, mindkettő azonos méretű és kialakítású féktárcsát alkalmaz. A fékrendszerben hidraulikus dugattyú vagy csigás munkahenger mozgatja a fékbetétet (más néven fékpofát), amely nagy erővel préselődik a féktárcsához.

A fékbetét szinteres, organikus vagy félfémes. A fékhatás romolhat, ha a tárcsa sérülést szenved, vagy szennyeződés (kenőanyag) kerül a tárcsára, illetve a betétekre. A féktárcsa tehát kopóalkatrész, fémszemcsés fékpofa használata esetén gyorsabban használódik el. A tárcsát akkor kell cserélni, ha vastagsága nem éri el az 1,5mm-t. A fő méretparaméter a tárcsaátmérő, amely 140/160/180/203mm lehet. Ezen felül figyelembe kell venni a felfogatást. Ez lehet 6-csavaros vagy Center Lock szabvány szerinti, az utóbbi bordás rögzítéssel csatlakozik a kerékagyhoz. A CL-kompatibilis agy adapterrel fogadhat 6-csavaros rotort, míg a fordított eset nem lehetséges. Nem minden tárcsa pusztán acél „korong”: a jobb hűtés és a tömeg csökkentése érdekében markáns áttöréseket terveznek bele, illetve létezik két elemből álló alumínium tárcsaküllős változat, de egyes gyártóknál akár karbonkompozit alapanyag is előfordul.

A Bikepro webáruház széles kínálatából minden fajta és féle tárcafékes kerékpáron meg tudjuk oldani az elhasználódott vagy sérült féktárcsa cseréjét, közel 150 különböző típus áll rendelkezésre, minden kurrens méretben, felfogatással és konstrukcióval. A tárcsák ára 3000-től 25000 Ft-ig terjed, a már említett high-tech karbon „csodabogár” jelenti a kínálat felső határát. A márkák tekintetében a Shimano és a SRAM jól ismert alkatrészcsaládjaihoz tartozó „standard” tárcsák mellett számos specialista gyártó kínál technikailag fejlett típusokat, mint például az a2z, az Acor, az Alligator és az XLC.

Nem mehetünk el szó nélkül a dizájn és a színválaszték mellett sem. A Shimano IceTech tárcsái sem mutatnak rosszul a kerékpáron, de mondjuk egy a2z Teppan CNC-mart és aranyszínűre anodizált rotor a kerékpár valóságos „ékköve” lehet. Gyakori még az élénkpiros kivitel, amely sok kerékpáron ugyancsak nagyon „ütős”. Végezetül fontos tudni, hogy a Bikepro kerékpáros webáruházban a tárcsafékrendszerekhez számos kiegészítő alkatrész kapható, például konzoladapter különböző méretű féktárcsákhoz, rögzítőcsavar többféle színben, CenterLock adatpter és akár féktárcsa protektorok is szerepel a kínálatban.

Árukereső.hu Árukereső.hu