A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

28-29 colos Gravel külső gumi, 700C, 622x32-50-es köpeny

A manapság legnépszerűbb Gravel termékkategóriában a következők kapnak helyet: 28 és 29 colos Gravel külső gumik, 622-es peremátmérőjű, 32-50 mm-es szélességű köpenyek. Amennyiben ennél keskenyebb gumira lenne szükség, az az országúti köpenyek között találhatod, amennyiben szélesebb, azt pedig a 29-esek között.
Rendezés:
Rendezés:

A Gravel gumik a ballonosságnak megfelelő felniszélességet kívánnak. A népszerű Gravel külsők közös jellemzője az alacsony mintázat, ami kiválló gördülési ellenállást eredményez. Így terepen is viszonylag jól kapaszkodik a gumi, de a mintázat aszfalton sem lassítja jelentős mértékben. A szélességet, illetve a megfelelő peremátmérőt a gumin szereplő ún. ETRTO szám jelöli. Csere esetén, a bicaj kerekén lévő gumi ezen adatait kell legyezni. Az ETRTO szám két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 28x1.5 mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (40-622), ez utóbbi a fenti két paraméterre utal milliméterben számolva. Tehát a 28”-nak nevezett szabvány külső gumi univerzális ETRTO száma 622, mint ahogy a kategóriamegjelölésben is szerepel. Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem ilyen egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncs peremek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, így a Gravel kerékpárokra jellemző 35-50 mm széles gumi 25-30mm felniszélességet feltételez.

Általánosságban elmondható, hogy a gumiabroncs gumiból, általában textil erősítővázból és acélból vagy Kevlar/Aramid sodronyból áll. Lehet benne belső gumi (más néven tömlő), de fokozatosan terjed a tömlő nélküli tubeless rendszer, amelynél a tömítést a gumiabroncs és a tömítő folyadék végzi. A gumiköpeny mintázata Gravel kerékpárok esetében nagymértékben meghatározza a menettulajdonságot, a tapadást, a fékezhetőséget és a kanyarvételt. Szilárd burkolatra szánt gumiköpenyek esetében a mintázat nem annyira fontos, a tapadást nem növeli, még nedves időjárásban sem.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu