A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Váltóbowden Szál Kupak

Ebben a kategóriában a váltóbowdenek végére való kupakok találhatók, ezek rendszerint alumíniumból készülnek, és többféle színben elérhetők.
Rendezés:
Rendezés:

A mechanikus váltórendszerek esetében bowdenszál köti össze a váltókart a váltómechanikával. A szál, vagy más néven huzal szerepe tehát rendkívül fontos a megfelelő működés biztosításában. Fontos, hogy óvjuk, főképp a vágott véget, amely a sodrott szálszerkezet miatt könnyen „kirojtosodhat”. Ezt előzi meg a végre húzott, majd rápréselt védőkupak, amelyet a jelen termékkategória tartalmazza.

Habár a váltórendszerhez alkalmazott bowdenszál a fékrendszerhez valótól átmérő tekintetében eltér, a végre rápréselt védőkupak többnyire azonos méretű. A belső nyílás átmérője 2-2,4mm, a kupak anyaga pedig rendszerint alumínium. Tippünk: a kisebb átmérő mindeneképpen előnyösebb a váltószálhoz!

Érdemes rendszeresen ellenőrizni a bowdenszál állapotát: nincs-e benne törés, rozsdás szakasz, esetleg rojtosodás. Amennyiben a végkupak elveszett, azt pótolni kell. Emellett minden bowden-karbantartásnál a kupakot cserélni kell, az újrahasznosítás nem lehetséges. A Bikepro kerékpáros webáruház kínálatában megtalálható a bowdenszálat záró kupak is, többféle színben és minőségben. Az árakat tekintve a színes alumíniumkupakok darabára jellemzően 10Ft. A forgalmazott márkák között megtalálható az Alligator, a Jagwire, illetve a hazai Spyral. Jó tudni, hogy a bowdenszál, bowdenház és a kiegészítő alkatrészek szettben 2000-12000 Ft-os áron megvásárolhatók, ami kedvezőbb, mint a külön-külön történő rendelés esetén.

A bowdenek fontosságáról a Bikepro webáruházban több szakcikk jelent meg:

Így válassz bowdenházat!

Mi a szerepe a bowdenház kupakoknak a fék és váltásteljesítményben?

Miben segít neked a jó fékbowdenszálról és váltóbowdenszálról készült szakkcikk?

Árukereső.hu Árukereső.hu