A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Gyerek Kerékpár Hajtómű 89-102-140-152 mm-es hajtókarral

Kifejezetten a gyerek lábhosszához méretezett négyszögtengelyes hajtóművek szerepelnek ebben a kategóriában, 89-102-140-152 mm-es hajtókar-hosszal.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpárpiacra és a vásárlók szemléletére egyaránt jellemző, hogy a figyelem központjában – egy-két kivételtől eltekintve – nem a gyermekeknek szánt kerékpárok és hozzá passzoló alkatrészek állnak. Pedig ennek pontosan az ellenkezője lenne kívánatos: ha több tízezer forintos babakocsit vagy autóban használatos gyerekülést vásárolunk, ha drága játékokkal halmozzuk el szeretett sarjainkat, akkor miért nem jár nekik egy rendes gyermekkerékpár?

Milyen is egy ideális gyermekek számára készült kerékpár? Legyen először is a testmagassághoz megfelelő kerékmérettel rendelkező, azaz nem legyen se túl nagy, se túl kicsi. A váz legyen egyszerűen átléphető, könnyű alumíniumcsöves, a középcsapágy pedig kerüljön alacsonyra, a pedál a kanyarban épp ne súrolja a talajt. Ha ez adott, jöhetnek a megfelelő alkatrészek. Ilyen a kis kezekkel is könnyedén, biztosan működtethető fékkar, az arányos méretű nyereg (nem a nagy felnőtt altájakra méretezett), keskenyebb kormány, és amire most különös figyelmet fordítunk: a lábhossznak megfelelő méretű hajtókar.

A kerékpárhajtókar 90mm hossztól 180mm-ig kapható. Az utóbbi a hosszú végtagokkal rendelkező felnőttek számára lehet megfelelő, gyermekek számára a skála másik végéről kellene választani. A kerékpárgyártók ezt valamiért nem érzékelik, így gyakori látvány a 20”-os kerékméretű bicajon a 150-160mm-es karhossz.

Egy tudományos vizsgálat alapján a megfelelő karhossz meghatározásához a nyereg középcsapágytengelytől számított magasságát lenne célszerű negyedelni. Ez egy átlagos 70cm-en ülő felnőtt esetében 175mm-t ad. Talán ez is túlzás, de ha gyermekünk 40cm-en ül, neki a szokványos „gyári” 150mm-es kar tényleg gigászi, 100mm körül lenne megfelelő méret. Megsúgjuk, a Bikepro webáruházban pár ezer forintból vehetünk 102mm-es típust, ami megváltás lesz számára, pedálozás során térde végre nem fog a nyakába érni! Kisebbek számára akár ennél rövidebb hajtómű is rendelkezésre áll!

Árukereső.hu Árukereső.hu