A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Urban sisak

Ebben a kategóriában kifejezetten a gyorsabb városi pedeles és s-pedelec bringákhoz készült sisakokat találod. Átmenet a kerékpáros és a motoros sisakik között. Gyakran van felhajtható plexijük, kiterjesztett tartkóvégelmük a magasabb sebesség miatt. 
Rendezés:
Rendezés:

Nincs meggyőző érv a sisakviselés ellen. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kínálat szélessége, az ár, valamint a szellőzés és a kinézet tekintetében csak az nem tud sisakot venni, aki nem akar. Akárcsak a kerékpárpiacon, itt is sokféle szegmens alakult ki. A jelen termékkategória azokat a kerékpáros fejvédőket gyűjti egyben, amelyek általános közlekedésre, jellemzően városi használatra készülnek.

Ez nem jelenti azt, hogy egy „Urban” sisak nem alkalmas más típusú kerékpározáshoz: szerintünk túrázáshoz is praktikusan használhatók, emellett gyakran kiegészítőket is fogadnak, ami plusz funkciókat biztosít. Gondolunk itt az esőhuzatra vagy az integrált szemvédelemre. Persze lényeges szempont a pontos illeszkedés, a kényelem, a praktikus használat, mivel ennek hiányában a fejvédő viselése csak nyűg.

A városi kerékpározás sajnos veszélyes üzem. Bármikor történhet velünk akár önhibánkon kívül is baleset, és ezért fejvédőt viselnek. Emellett az elektromos pedelec kerékpárok terjedésének vagyunk szemtanúi, ahol a nagyobb tempó miatt egy biztonságot előtérbe helyező sisak viselése mindenképpen ajánlott. Az egyik ilyen a MIPS, amely egy esetleges bukás során plusz védelmet nyújt.

Városban a kerékpáros láthatósága is rendkívül fontos, amelyhez a színek is hozzájárulnak, épp ezért a fényvisszaverős elemeken felül különleges fluo-színeket is választhatunk, melyek növelik láthatóságunkat kedvezőtlen látási viszonyok között. Végezetül a biztonság és a kényelem mellett a stílus is fontos ebben a termékkategóriában: találkozhatunk olyan fejvédővel, ami tökéletesen passzol öltönyünkhöz.

A Bikepro webáruház széles sisakkínálata 8 szekcióra tagolódik, ahol a városi, azaz „Urban” sisakok külön termékkategóriát kapnak. A nálunk forgalmazott általános, jellemzően városi közlekedésre szánt gyártmányok közül érdemes kiemelni a Bell, a Lazer, és a Safety Labs márkákat. A költség tekintetében nagy szórást tapasztalunk a városi sisakok terén: a pedelec kerékpárokhoz készültek sok funkcióval ellátott prémium darabok a 30000-tól 50000 forintos ársávban találhatók, mindazonáltal egy bőven megfelelő, stílusos „Urban” sisakot vehetünk 12 ezerért. A sisakokkal kapcsolatban Bikepro szakcikk is megjelent, amely segít a választásban.

Árukereső.hu Árukereső.hu