A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Sárvédő

Ebben a kategóriában mindenféle sár- és vízvédelemre alkalmas terméket találsz, valamint az ehhez kapcsolódó alkatrészeket. Amennyiben további információra van szükséged, ezen a linken egy cikket találsz róluk.
Rendezés:

Kerékpározni nemcsak nyáron, kellemes időjárásban lehet. A bicikli minden évszakban a praktikus közlekedési eszköz – főleg a városokban –, de ehhez elengedhetetlen egy jó sárvédő. A kerékpárhoz pontosan passzoló sárvédővel felszerelkezve ruhánk a nedves őszi-tavaszi napokon is elfogadható tisztaságú marad. A bringaiparban a kínálat ebben a szegmensben is hatalmas, mindazonáltal sárvédő és sárvédő közt óriási különbség lehet.

De még a minőségnél és konstrukciónál is fontosabb, hogy a sárvédő a kerék- és gumimérethez passzoljon, illetve precízen, stabilan legyen felszerelve. A sárvédő szó hallatán sokaknak a csörömpölő fémes hang és a horpadt-deformált kopott króm ív ugrik be, de ennek a kornak szerencsére vége. A hajlított fém, oldalanként két fémpálcával rögzített megoldás manapság ritka, inkább csak múltidéző városi bicikliken találkozunk vele.

Sokkal gyakoribb a műanyag sárvédő, amely többféleképpen rögzülhet a bringára. Lehet hasonló duplapálcás vázhoz-villához rögzített, de ennél korszerűbb, esztétikusabb megoldások is léteznek. Szükség is van rájuk, hisz’ a modern kerékpárok nagy hányada nem kínál felforrasztott szemet (konzolt) a sárvédők és egyéb kiegészítők fogadására. Miért jobb a műanyag sárvédő, mint a fém? Fontos előnye, hogy megfelelő mértékben rugalmas, így törik el, és nem horpad be, továbbá nem pattog le róla a króm vagy a festék. Lehet anyagában színes is, amivel a kerékpár megjelenése esztétikusabbá tehető.

A műanyag ív egyetlen gyenge pontja a pálcarögzítés. Rögzítő füllel szokták a fém pálcákhoz kapcsolni, ami nem mindig bombabiztos. Az előbbiekben körülírt sárvédők a „Pálcás sárvédő” menüpont alatt találhatók, bármilyen kerékmérethez, 20-29”-ig. (Itt négy kategóriára van bontva a kínálat: 12-20”, 24”, 26” MTB, illetve 27,5/28/29országúti / trekking / MTB) Fontos a gumiszélességgel összhangba hozni a sárvédőt, ezzel érhető el a legjobb védelem és esztétika. Kínálatunkban 3-5mm-es lépésekben növekszik a szélesség, így a párosítás tökélyre vihető!

A másik gyakori konstrukció, amikor a sárvédő nem kap pálcás rögzítést, ehelyett egy-két ponton a vázhoz és villához rögzül. Általában anyagában olyan erős, hogy ne mozogjon túlságosan a támaszték nélküli szakaszon, néha pedig fémlappal merevített. A pálca nélküli szisztéma hátránya, hogy nem követi pontosan a kerék ívét - a többlet mozgás miatt valamelyest el kell, hogy távolodjon – így óhatatlanul jut a fröcsögésből a kerékpárosra is. Ellenben nagy előnye, hogy a rögzítés rendszerint gyorskioldós, tehát a sárvédő pillanatok alatt le- és felszerelhető. Jellemzően olyan vázakon alkalmazzák, ahol nincs szem a pálca rögzítésére.

Ezek a típusok a webshop „Gyorsrögzítésű sárvédő” menüpontja alatt találhatók. A változatok a következők: felpattintható sárvédő szett, támvillára, nyeregcsőre, támvillára vagy akár nyeregre szerelhető variáns, és külön szekciót alkot a teleszkópra rögzíthető típus.

A két fő szisztéma kombinációja is létező alternatíva: a gyorsrögzítős pálcás típusok egy külön menüpont alatt találhatók. A sárvédőfelszerelés nem egzakt tudomány, a megannyi vázkialakítás, méret miatt kreativitásra, utólagos finomításra gyakran szükség van. Ezt megkönnyítve sárvédő kiegészítők széles kínálatával állunk a bicajon közlekedők rendelkezésére. Gondoljunk itt a rögzítést elősegítő szerelékekre (fém, műanyag), bilincsre, csavarra vagy tartalék pálcára, de még gumihevederre is, ha az adott szerelés azt kívánja. Hasonlóképpen gyorsrögzítős konzolok is kaphatók, így egy sárvédő több bicajon is szolgálhatja gazdáját. A teljes felsorolás lehetetlen, érdemes szétnézni a sárvédő kiegészítők menüpontban!

Ide kapcsolódik, hogy a pálcás rögzítésű sárvédőket meg szokás toldani egy sárfogóval, amit sok bicajos „leffentyűnek” vagy „laffantyúnak” hív. Ez lényegében egy toldat a sárvédő végére, hogy az a lehető legnagyobb íven fedje a kereket, azaz tócsába hajtva se fröccsen fel a szutyok. Miért nem egyszerűen hosszabb az műanyag ív? A sárfogó rugalmas, így padkára felhajtáskor elhajlik, nem akad meg rajta. Ez utóbbi veszélyes is lehet, bukást okozhat. Lehet kapni sárvédő toldatot webáruházunkban kapható sok sárvédő szett eleve tartalmazza. Célszerű, ha a sárfogó kissé szélesebb, mint maga a műanyag ív, így inkább oldalra „terít”. Természetesen a kiegészítők közt ilyet is találunk, előre-hátra egyaránt.

Az egész évben kerékpározáshoz szükség van egy megfelelően felszerelt bringára, és a sárvédő ennek kulcseleme. A Bikepro webshop sárvédőkínálatában a felsorolt megannyi típus, szisztéma és variáció az iparban elismert kiegészítő specialista márkáktól érkezik. Említsük meg az Acor, Bikefun, Blackburn, Hauser, Longus, M-Wave, Marikoo, Orion, Polisport, Simpla, SKS, Spyral, Trinity, Velotech, XLC és Zéfal márkákat. Az ár tekintetében az egyszerűbb „felpattintós” típusok alig kerülnek többi 1000 forintnál, viszont egy pálcás, full-extrás modellért ennek akár ennek tízszeresét kell kifizetni. De megéri: a prémium sárvédők garantáltan zajmentesek, megbízhatók és tartósak! Sárvédő témában ajánljuk az alábbi Bikepro kerékpáros webáruház szakcikkét.