A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Fém és műanyag kulacstartó, melyekkel a kerékpáron hordhatjuk az innivalót.

Ebben a kategóriában fém és műanyag kulacstartók találhatók, a kulacsok, esetleg szerszámtartók biztos rögzítéséhez
Rendezés:
Rendezés:

Milyen a jó bicajos kulacstartó? Nem árt, ha biztosan tartja a benne lévő teli kulacsot, amely ugyebár közel egy kilót is nyomhat. Ráadásul tegye ezt a hazai rossz útfelületeken vagy - MTB kerékpározás esetén – terepen, nap nap után, a fagyos télben és a nyári hőségben. Ez már tényleg komoly kihívás, amihez érdemes minőségi, neves gyártótól származó, jól megtervezett kulacstartót beszerezni!

A kulacstartó elvileg szabványos kulacsmérethez készül, azaz csereszabatos, mégis nem árt ellenőrizni a kompatibilitást, szükség esetén kissé módosítani az illeszkedésen. (A kulacsok átmérője igen, de formai kialakítása nem egyforma!) Ez persze csakis fémes alapanyagú kulacstartók esetén működik, a műanyag és karbon típusok nem „alakíthatók”.

Ezzel el is érkeztünk az alapanyaghoz. A legnépszerűbb az alumíniumötvözet és a polikarbonát (ipari műanyag), ezek megfelelő tervezés esetén kellő stabilitást biztosítanak, emellett nem túlzottan nehezek. No de mennyi az annyi? Az említett kulacstartók tömege jellemzően 40-60g között van, az acél általában ennél kissé nehezebb, a karbonszálas alapanyagból készült pedig akár lényegesen könnyebb. Nem árt, ha a keretet képező pálca üreges, ami nemcsak a tömeget csökkenti, de a stabilitásra is jótékony hatással van. Alumínium esetében a csőpálca alternatívája a lemezből hajtogatott konstrukció, ami megfelelő tervezés esetén ugyancsak lehet egyszerre erős és könnyű.

Ha fontos a tetszetős megjelenés, az alu és műanyag divatos színekben kapható, amely jól passzol a mai vázfestésekhez. A karbon ugyebár karbonszínű, azaz semleges, így ez sem üt el a legtöbb bicajfestéstől. Amennyiben a festés tartósságát nézzük, a karbon és a műanyag verhetetlen, az aluötvözet sajnálatos módon nem szereti a festést, jobb, ha felülete natúr vagy esetleg anodizált. Ha viszont az alu kulacstartóról a festés lekopik, az rendszerint nyomot hagy a kulacson. Az acél típus – feltéve ha rozsdamentes – az ilyen jellegű problémát rendszerint kiküszöböli.

Tehát alapanyag-választás tekintetében nincs egyértelmű győztes, így webáruházunkban mind a négy változat kapható. Kinek mi a fontos: ha a stabilitás és a tartósság, de nem számít a tömeg, akkor tippünk a polikarbonát, aki szereti a hajszálpontos illeszkedést annak a két fém közül valamelyik, aki pedig gramm-mániás, annak egyértelműen a karbon lesz a befutó.

Webáruházunk kulacstartó kínálatában kapható műanyag, aluötvözet, acél és karbon típus, számos modell a szivárvány majd minden árnyalatában rendelkezésre ál. A kulacstartók ára 1500 Ft-ról indul, de érdemes ennék kicsit többet áldozni a fenti kritériumoknak minden szempontból megfelelő darabért. Egy ilyen „prémium” kulacstartó 3000 forint alatt is kapható. A Bikepro által forgalmazott márkák között szerepel a jól ismert Acor, Bikefun, Blackburn, Cateye, Elite Lezyne, Merida, Ostand, PRO, Ritchey, Rock Machine, SKS, Speciaized, Spyral, T-One, Trinity, Velotech és XLC, a legnagyobb választékot a holland/japán PRO, az olasz Elite és a német SKS biztosítja

Árukereső.hu Árukereső.hu