A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Küllőanya

A jelen termékkategóriában különböző típusú küllőkanyák (niplik) szerepelnek.
Rendezés:
Rendezés:

A küllőanya (más néven „nipli”) felelős a küllő rögzítéséért, illetve megfeszítéséért, amely menettel történik. A legelterjedtebb a 2mm átmérőjű menet, ennek megfelelően a küllőanya 2mm-es belső menettel rendelkezik. A küllőanya külső átmérője a küllőméret szerint változik. A küllőanya rendszerint az abroncsba csatlakozik, lapított szárát küllőanya-kulccsal lehet elforgatni. Az alumínium anyák gyakran speciális fogazást kapnak. A küllőanya szerszám ennek megfelelően többféle méretben és kialakításban kapható. Mivel a küllőanya rendszerint lágy réz vagy alumínium anyagból készül, a szerszám kiválasztására, pontos illeszkedésére, fokozottan figyelni kell.

Legjobb a küllőanyát centrírozás előtt lemérni. A kurrens méretek a következők: DT Swiss, Sapim, Wheelsmith anyákhoz 3.2mm; Union és régebbi kerékpárokon lévő anyákhoz 3.25-3.30mm; olcsó bicajokon 3.3-3.4mm; alu nipli régebbi 4mm, újabb kerékszettek esetén 3.70 -3.75mm vagy 4.2mm-4.3mm. A speciális felfogatás a DT Swiss® Tricon 3.3mm hatfogas, Mavic® 5.5mm hatfogas, a Mavic® R-sys 6.4mm hétfogas, illetve a Mavic FORE 9mm hatlapfejű.

Ahogy említettük, küllőanya készülhet nikkelezett réz vagy ötvözött alumínium alapanyagból, az utóbbi lényegesen könnyebb, viszont hajlamos a galvanikus korrózióra. Réz anyákkal magbízhatóbb lesz a kerék. Egyes gyártók két vagy háromféle kínálnak küllőanyát, így a szerszámfelfogatás speciális felnikialakítás mellett is biztosított. A legelterjedtebb méret a 12mm és a 16mm, léteznek ezen felül extrahosszú 20mm-es küllőanyák is, amit rendszerint kelleténél rövidebb küllő esetében szoktak alkalmazni. Webáruházunk speciális kerékszerelő szerszámokat is kínál.

A BikePro webshopban a küllőanyák 10-50 Ft-os darabáron kaphatók, minkét alapanyagból, alu típusok esetén többféle színben, amellyel a kerék megjelenése igazán egyedivé tehető. Elérhetők hosszabb kialakítású anyák, amelyek magas oldalprofillal rendelkező abroncsok fűzését könnyítik meg. A webshop honlapján a küllőkkel és anyákkal kapcsolatos minden fenti paraméter megtalálható.

Árukereső.hu Árukereső.hu