A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

BMX fékkar

Ebben a kategóriában a BMX kerékpárokhoz való U-fék karok találhatók.
Rendezés:
Rendezés:

A BMX fékkar mechanikai szempontból nagyjából a kanti fékkarral azonos, azzal csereszabatos. A karkialakítás rendszerint itt kissé rövidebb, lévén a BMX egyik szakágában sincsenek hosszú lejtők, ahol a hosszabb kar kényelme számítana. Ellenben a felépítés robusztusabb, hogy elviselje a BMX sporttal járó óhatatlan eséseket.

Az egyenes kormányra készült fékkarok rendszerint a fékkartestből kialakított bilinccsel rögzülnek a kormányra. Van ezek közt kétcsavaros nyitott (kinyitható), „sliccelt” zárt, egycsavaros zsanéron nyíló, acélhevedert alkalmazó, szerencsére rögzítésük, beállításuk bárki számára egyértelmű. A nyitott típusok fő előnye, hogy a markolat eltávolítása nélkül is fel- és leszerelhetők. A „sliccelt” zárt típus csakis a kormányvég felől húzható fel a kormányra. A bilincsátmérő rendszerint 22mm, így a karok ebben a tekintetben csereszabatosak.

A fékkar cseréje akkor esedékes, ha forgáspontja kikopik, a forgáspont-csapágynak játéka jelentőssé válik, vagy maga a kar megsérül. Amennyiben a bowdenrögzítés megsérül, és azon nem lehet álltást végezni, a fékkar ugyancsak cserére szorul. Kiválasztáskor mindenképpen ügyeljünk a megfelelő húzásarány kiválasztására!

Az egyenes kormányos fékkarok karhossza eltérő lehet, ezt webáruházunkban 2-, 2,5-, 3-ujjasként jelöljül. A rövidebb kar a markolat erőteljes fogása mellett is biztonsággal, hatékonyan üzemeltethető, ellenben a meghúzáshoz az adott egy vagy két ujjtól nagyobb erőfeszítést igényel. A rövid fékkar népszerű a MTB és a BMX kerékpározásban, terepen biztosabb irányítást tesz lehetővé. A fékkar beszerzése során fontoljuk meg a felhasználást, azaz kerékpározási szokásainkat, célunkat!

A Bikepro webáruház kínálatában a BMX fékkartípus is megtalálható, amellyel egy meghibásodott, elhasználódott darab pótolható. Az ár tekintetében párban 2500-3000 Ft-tal számolhatunk. Elsősorban a hazai Trinity márka termékeit forgalmazzuk, ezekből viszont többféle szín kapható. 

Árukereső.hu Árukereső.hu