A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Felnifékes Első Agy

​Ebben a kategóriában többféle felnifékes első agy található, csavaros és gyorszáras egyaránt. Amennyiben konkrét típusra van szükség, a sok termékre tekintettel ajánljuk a bal oldalt lévő termékkör- és termékcsalád-szűrőket.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpárkerék rögzítése a vázban és az első villában történhet hagyományos nyitott saruval vagy átütőtengellyel. A nyitott sarunál a rögzítés módja lehet gyorsrögzítős (patentszáras) vagy menetes csavaranyás. A jelen kategóriában szereplő első agyak bármelyik alkalmazhatják, továbbá menetes tengelyt és hagyományos kónuszos csapágyazást vagy ipari csapágyas szisztémát egyaránt kínálhatnak. Az utóbbi változatnál a teljes egység csapágyboltban kapható mélyhornyú csapágyegységgel pótolható.

A felnifékes keréktípus ma a legelterjedtebb, ezen belül a minőségi kerékpárokon a patentszáras változat sikeresen leváltotta az ősi csavaranyás rendszert. Előnye a gyors és praktikus használat. A sarutáv első agy esetében rendszerint 100mm, összecsukható és gyermek kerékpárokon 80-90mm is előfordul. 
Az első kerékagy – főleg patentszáras típus esetében - lehet féktárcsa fogadásra alkalmas (jobb esetben erre optimalizált) vagy kizárólag abroncsfékes kerékpárhoz készült. A tárcsafékes agytípusból két szisztéma létezik: Center Lock és 6-furatos. A CL-rendszer adapterrel fogadhat 6-futatost, de a másik irány nem járható. Végezetül az agy furatszámát is egyeztetni kell az abronccsal: a kerékagy-testen adott számú furat található a küllők számára, aminek meg kell egyezni az abroncs furatszámával!

A Bikepro webshop a nyíltsarus kerékpárokhoz patentzáras, illetve csavarrögzítést alkalmazó első kerékagyak széles választékát kínálja, legyen az tárcsafékrendszerhez való, MTB vagy országúti használatra tervezett, vagy éppen hagyományos rögzítést alkalmazó típus fixi, egysebességes, kontrafékes, gyermek, BMX és agyváltós kerékpárhoz való. Az agyak ára jellemzően 1000-től 21000Ft-ig terjed. Csavarrögzítést alkalmazó kerékagyhoz külön rögzítőcsavart is kínálunk, gyorsrögzítős szisztémához pedig patentzárat. Ezen felül a legtöbb agytípushoz külön tengely is beszerezhető. Webáruházunkban forgalmazott márkák közt megtalálhatók a legismertebbek, mint például a Shimano, a Joytech, az Acor, a Sunrace, a Sturmey Archer és a Novatec, illetve az itthon jól csengő Csepel és Trinity.

A kerékagyválasztás megkönnyítésében az alábbi BikePro szakcikkek nyújtanak segítséget:

VIllacsere

Kazettatestekről

Láncokról

Árukereső.hu Árukereső.hu