A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 
Termékek Menü

27,5-es MTB kerékpár

Mindenféle 27,5-es kerékméretű Mountain bike rövidítése, a modern terepkerékpározást, -kerékpárt jelöli. Jellemzője a széles áttételskála és a ballonos, bütykös köpeny, erős váz és a hatékony fékrendszer. Az 1970-es évek végén néhány amerikai hippi a kaliforniai Tamalpais hegyen kezdett el lefele száguldozni "paraszbicikliből" átalakított gépekkel. Egyre hatékonyabb kerékpárt fejlesztettek ki, vázakat forrasztgattak, majd piacra is dobták a sikeresebb darabokat. Ők lepődtek meg legjobban, hogy mekkora kereslet volt az első terepkerékpárokora, azaz mountain bike-okra. A fejlesztők, Tom Ritchey, Gary Fisher, Joe Breeze, külön-külön céget alapítottak, és közülül többen még ma is a kerékpárpiac meghatározó szereplői. Az MTB-n alkalmazott technikai megoldások sokat fejlődtek az eltelt 25 év alatt, a kerékpártípusból világszerte fél milliárdnál (!) is többet adtak el. Az MTB világa folyamatosan alakul: újabb és újabb irányzatok születnek. A terepkerékpározás talán a civilizációs ártalmak ellensúlyozása miatt oly sikeres: közelebb hozza az embereket a természethez, távolabb a forgalmas utaktól, a sűrűn lakott településektől.

">MTB-t megtalálhatsz itt, felhasználási területtől, és felfüggesztés estén a kerék függőleges irányú lehetséges mozgásának hosszát jelenti. A hosszabb rugóút nagyobb kényelmet nyújt, továbbá extrémebb terepakadályokon is átgördül a kerék, viszont a hajtáshatékonyság a rugóút növelésével romlik, a középcsapágy magasabban lesz, így a súlypontunk is emelkedik. Ez utóbbi mindenképpen hátrányosan befolyásolja a kerékpár irányíthatóságát, illetve ezt csak úgy tudjuk elkerülni, ha alacsonyabbra állítjuk a nyerget, ami nehézkessé teszi az emelkedőre történő mászást. Össztelós cross country gépek esetén az ideális rugóúttartomány 80-100 mm (mind elől, mind hátul), maraton és all mountain gépeknél 120-130 mm, enduró felhasználásban 140-160 mm körül mozog, míg a DH/freeride gépmonstrumokon a rugóút akár 180-200 mm is lehet. Néha trekking/cross gépeket is felszerelnek első felfüggesztéssel (rugósvillával/telóval), de itt akár 50-60 mm rugóút is bőven elegendő lehet.

">rugóúttól függetlenül.
Rendezés:
Termék szűrő
Ár:
question_markTermékcsalád
question_markTermékkör
question_markGyártó:
question_markFejcső-villanyak kompatibilitás
question_markFékezési típus
question_markFelhasználási terület
question_markKerék méret
question_markKerékpár neme
Lock Out opció
question_markMintázat
Rugóút
Rugózás típusa
question_markSebesség fokozat
Váltási rendszer
Váz anyaga
Vázméret
question_markSzínválaszték
Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Hogyan vásárolj jó kerékpárt

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!