A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kazettás Talpas Hátsó Lánckerék

Kazettás agyakhoz való talpas hátsó lánckerék egysebességes ún. Single Speed gépekhez.
Rendezés:
Rendezés:

A jelen termékkategóriában szereplő kazettás hátsó kerékagyra szerelhető talpas lánckerekek lehetővé teszik a láncváltós kerékpárok egysebességes („single speed”) hajtásra történő szakszerű átalakítását. Amennyiben az átalakításra kiszemelt váltórendszert alkalmazó kerékpár hátsó kerékagya nem menetes rendszerű szabadonfutót fogad, hanem kazettás rendszerű, arra a lánckeréksor helyett egyetlen speciális „single speed” lánckerék kerülhet megfelelő szélességű távtartókkal kiegészítve. Ilyen az egysebességes átalakításhoz való hézagolószett, amely webáruházunkban ugyancsak megtalálható.

A kazettás lánckerekek szabványos Shimano HG kazettatestre rögzíthetők. Amennyiben a lánckerék talpas kivitelű, a felfekvés és a pontosság javul, ami mindenképpen előnyt jelent nagy igénybevételnek kitett kerékpároknál. A lánckerék anyaga acél, a magasabb színvonalú darabok edzett, hőkezelt alapanyagot kínálnak. Az ilyen típusú lánckerekek döntő többsége váltós lánccal is kompatibilis, egyes típusoknál (jellemzően 2mm vastag esetén) akár 10-fokozatú extravékony lánc is alkalmazható.

A kazettás talpas single speed lánckerék fogszáma 14-tól 17-ig terjed, az alkalmazást a felhasználás, illetve az első lánckerék fogszáma határozza meg. Minél több fogat tartalmaz a hátsó lánckerék, annál alacsonyabb az áttétel, így a kerékpár kisebb erőfeszítéssel lesz hajtható. A kisebb fogszám pedig nagyobb sebesség elérését teszi lehetővé azonos pedálfordulat mellett. Ennél a rendszernél lehetőség van kettő vagy akár három lánckerék felszerelésére, így az áttétel a kerék kiszerelése nélkül manuálisan változtatható. A talpas lánckerék kétféle elrendezésben (talp befele vagy kifele) szerelhető fel, így a távtartók mellett ez is lehetőséget biztosít az egyenes láncvonal beállítására. 

A lánc feszességének beállítását itt vízszintes papuccsal, vagy állítható középcsapágyházzal oldják meg. Amennyiben a hátsó vázsaru nem vízszintes kialakítású, a hajtáslánchoz láncfeszítőt kell alkalmazni, ezek itt találhatók. A Bikepro webáruházban számos kazettás lánckerék kapható, elsősorban specialista márkáktól, mint például a Shimano, a Novatec és az Acor. Zárógyűrűt és távtartót az Acor és az A2Z márkáktól tudunk biztosítani, többféle színben, extraerős ötvözött alumínium alapanyagból. Az itt szereplő prémium lánckerekek ára magasabb a talp nélküli változatnál, jellemzően 1200 és 3200 Ft között alakul.

Árukereső.hu Árukereső.hu