A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Átütőtengelyes Első Agy

​Ebben a kategóriában többféle átütőtengelyes rögzítésű első kerékagy található, tárcsa- és felnifékes egyaránt. Amennyiben konkrét típusra van szükség, a sok termékre tekintettel ajánljuk a bal oldalt lévő termékkör- és termékcsalád-szűrőket.
Rendezés:
Rendezés:

A kerék rögzítése a vázban és az első villában történhet nyitott sarus módon - korábban ez volt az egyeduralkodó rendszer -, vagy korszerű átütőtengellyel, amit sokszor az angol elnevezés után „Thru Axle”-nek hívnak. Ahogy a nyitott sarunál, a kerékrögzítés lehet gyorsrögzítős (pl. patentszáras) vagy csavaros, hasonlóképpen az átütőtengelyes kerékrögzítés is kapható gyorszáras vagy imbuszcsavarral működtethető.

Az átütőtengelyes kerékrögzítést alkalmazó agy kiválasztásakor figyelni kell a villa és a kerékagy tengelykompatibilitására. Többféle rendszer van forgalomba, különböző tengelyátmérővel, -hosszal és menetemelkedéssel. MTB kerékpárokon elől a tengelyátmérő 15 vagy 20mm, de ma már inkább az előbbi az elterjedtebb. Országúti/gravel Thru axle rögzítés elől 12mm-es tengelyt alkalmaz. A tengelyhossz 100mm, BOOST rendszer esetében 110mm.

Léteznek ettől eltérő szabványok, mint az S-BOOST vagy éppen DH és Fatbike kerékpárokban alkalmazott „túlméretes”. Ennek megfelelően MTB kerékpárok esetében még a „Thru axle” még nem elégséges információ a vásárláshoz: tudnunk kell, hogy a villa hagyományos vagy modernebb BOOST vagy egyéb rendszert alkalmaz. Szerencsére egyes kerékagyakhoz átalakítók kaphatók, amelyek javítják az „átjárhatóságot”. Kerék vagy kerékagy vásárlása előtt mindenképpen utána kell nézni a kerékpár kerékrögzítés-szabványnak, nem utolsósorban az agy furatszámát is egyeztetni kell az abronccsal!

A Bikepro webshopban átütőtengelyes első kerékagyak a legtöbb villatípushoz kaphatók, jellemzően 7000-től 60.000Ft-os áron. Tárcsarögzítéshez rögzítőcsavart is kínálunk. Ezen felül külön átütőtengelyes agytengelyek is beszerezhetők. A márkák közt megtalálhatók az iparban legismertebbek, mint a Shimano, SRAM és a DT Swiss, illetve specialista cégek, mint a Novatec, az A2Z és a SunRiglé. Végezetül érdemes megemlíteni, hogy az átütőtengelyes kerékagy általában tárcsafék rendszerhez készül, ebből tárcsarögzítés szempontjából két fő szisztéma létezik: a Center Lock és a 6-furatos. A CL-rendszer adapterrel fogadhat 6-futatost, de a másik irány nem járható. Webáruházunk mindkét agyszisztémához kínál minőségi féktárcsát 140-203mm átmérőben, a nagyobb tárcsákhoz pedig konzoladapterek is elérhetők.

A kerékagy-választás megkönnyítésében az alábbi BikePro szakcikkek nyújtanak segítséget:

VIllacsere

Kazettatestekről

Váltórendszerekről

Láncokról

Árukereső.hu Árukereső.hu