A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Elektromos Kerékpár

Ebben a termékkategóriában az elektromos motorrásegítést alkalmazó kerékpárok kapnak helyet, más néven e-bike vagy pedelec. Dinamikusan terjedő szegmens, minden típusú felhasználásban népszerű, különösképpen általános közlekedés, túrázás és MTB kerékpározásban. A kerékpárvásárlásról, valamint a használt piacról történő beszerzés problémáiról Bikepro szakcikk is született, amely itt olvasható.

Rendezés:
Rendezés:

Az elektromos rásegítéssel ellátott pedelec (e-bike-ként is emlegetett) kerékpárok népszerűsége óriásit nőtt az elmúlt években, ma a legnépszerűbb kerékpártípus az EU-ban. Várhatóan néhány éven belül több ilyen típusú kerékpár talál majd gazdára, mint hagyományos motor nélküli. Mielőtt még mélyebbre hatolnánk a pedelec bringák világába, oszlassunk el néhány tévhitet! Az első az, hogy a pedelec nem segédmotor, pedálozás nélkül nem képes önálló haladásra. A motornak csak tekerés közben szabad működni, és a fékkar behúzása vagy a pedálozás abbamaradása esetén a rendszernek le kell kapcsolnia. Sajnos az elnevezéseket össze-vissza használják.

A pedelec elnevezés a Pedal Electric szavakból keletkezett, az e-bike pedig az Electric Bike-ból alakult ki, és a kettő definíciója nagyban eltér. Az Unióban ez a két kategória törvényileg szabályozva van, azaz nem “csereszabatosak”. A pedelec maximálisan 250 W névleges motorteljesítménnyel rendelkező, csak pedálozás hatására hajtó elektromos kerékpár, melynél a rásegítés csak 25 km/h-s sebességig lehet aktív, és fékezéskor le kell kapcsolnia. Van ennek egy „felturbózott” változata, az S-pedelec, amelynél a rásegítés csak 45 km/h-s sebességig lehet aktív, és fékezéskor le kell kapcsolnia. Az E-bike viszont lehet gombnyomás vagy „gázkar” működtetésű, önálló haladásra is képes jármű is, ami már nem kerékpár, segédmotor, és ennek megfelelően rendszámot igényel.

Mire jó egy pedelec kerékpár? Elsődlegesen segíti a haladást, kevesebb energiabefektetéssel lehet 25 km/órás tempóig haladni, emelkedőkön ez maga az „isteni gondoskodás”. Bejárhatunk vele napi szinten a munkahelyre - akár a hegyen keresztül - úgy, hogy utána nem kell lezuhanyozni, illetve teljes ruházatot cserélni. Ugyanakkor nyomhatunk vele 180-as pulzust „örömbringázáskor” a meredek hegynek felfelé, fele annyi idő alatt tesszük meg a megszokott utat, káprázatos tempóval, széles vigyorral! Az elektromos bringák esetében lényeges szempont az akkumulátor kapacitása, ami nagymértékben befolyásolja a hatótávolságot. Sajnos nehéz egzakt választ adni erre a kérdésre, mivel egy 500 Wh teljesítményű akkut le lehet meríteni 30 km alatt, de 150-et is el lehet menni a teljes töltéssel.

A rásegítési fokozatok okos megválasztása lényeges a pedelec-használatban. Továbbá az sem mindegy milyen rendszer van a bringában: korszerű nyomatékérzékelővel ellátott középmotoros vagy sima agymotoros. Az elektromos kerékpárok “őskorában” az első agymotorok domináltak, mivel gyártásuk olcsóbb és egyszerűbb. Majd érkeztek a hátsó agymotorok nyomatékszenzorral kiegészítve. Ma viszont a középmotoros megoldások viszik a prímet, így a bringa tömegközéppontjához lehet a nagyobb terhet elhelyezni, ami jótékony hatással van az irányíthatóságra.

A legnépszerűbb hajtásrendszert a Bosch, a Shimano, a Brose és a Yamaha kínálja, de nagy utat tett meg a Bafang is, ezek mind megbízhatók, hosszú élettartamot biztosítanak. A Bikepro webshop kínálatában a hazai Neuzer és (Schwinn) Csepel, illetve a nemzetközi piacokon is elismert Superior és Rock Machine kerékpármárkák közül válogathatunk. Az ár 250000 Ft-nál indul és más hétszámjegyű a felső határ.

Netalán továbbra is bizonytalanok lennénk a megfelelő kerékpár kiválasztásában, érdemes elolvasni a Bikepro kerékpáros webáruház Hogyan vásárolj jó kerékpárt?E-book, amely a webshop honlapjáról ingyenesen letölthető. A 70 oldalon foglaljuk össze a kerékpárvásárlás fontos szempontjait, körbejárva, milyen is a „jó kerékpár”. Ha valóban megfelelő, minőségi kerékpárt keresünk, a „HVJK” nélkülözhetetlen eszköz. Emellett térjünk ki legújabb szolgáltatásunkra, a „Személyre szabott kerékpár ajánlásra”. A több évtizedes szakértelmere is tapasztalatra építve csomagunkban egy 29 kérdésből álló kérdőíven vezetjük végig a potenciális kerékpárvásárlót, amelyet a beküldés után szakértő kollégánk értékel ki. Ezt követően e-mail-ben személyre szabott tanácsadást és ajánlatot küldünk. A szolgáltatás ára 9990 Ft, amennyiben nálunk történik a kerékpár beszerzése, szolgáltatás ára 100%-ban beszámításra kerül a vételárba. A kerékpár megvásárlása után a tanácsadásban résztvevők automatikusan bekerülnek VIP csoportunkba, ahol számos kedvezmény és extra bónusz szolgáltatás érhető el. További információ a szolgáltatásról További információ a szolgáltatásról itt található.