A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Komplett fűzött kerék

Ebben a termékkategóriában a komplett, fűzött kerekek találhatók, első, hátsó vagy szettben, különböző kerékpártípusokhoz és felhasználáshoz.
Rendezés:
Rendezés:

Manapság a legtöbb minőségi kerékpár gyárilag fűzött kerékszettel szerelt, az egyedi kerékfűzést ma már jellemzően a kerekek javítása során alkalmazzák. A „gyári” kerékszettnek szokás nevezni azt a típust, amely egy modellnév alatt tartalmazza mind az első, mind a hátsó kereket, amely tartalmazza az abroncsot, a védőszalagot, a küllőket és a küllőanyákat, illetve a kerékagyat és annak gyorsrögzítőjét. Kaphatók emellett komplettre fűzött kerékszettek, amelyek nem kaptak modellnevet, de kialakításuk átgondolt, megbízható alternatívát kínálva a borsos árú, az adott gyártótól származó modellek mellé.

Ha már márkákról van szó, a legismertebbek és közkedveltek a DT Swiss, a Mavic, a Fulcrum, az alkatrészgyártók közül pedig említsük meg a Shimano-t és a Campagnolo-t, illetve a legtöbb kerékpárgyártó többnyire saját márkás kerékszettel szereli modelljeit. Egy „gyári” keréknél a komponensek egy optimalizált szerkezeti egységet képeznek, maximalizálják az öntömeg és a terhelhetőség arányt. Mérnökök tervezik ezeket, és nem egy szerelő találomra vagy a rendelkezésre álló készlet alapján állítja össze a kereket. A francia Mavic indította el a „gyári” kerékszett trendet, a magas szintű abroncstechnológiára és a megbízható ipari csapágyas agyakra építve.

Egy lépéssel tovább gondolva ma már számos gyártó kínál komplett kerékrendszert, amely a gumiköpenyt és a tömlőt vagy Tubeless rendszert is magában foglalja. Jó tudni, hogy ez még nem általános, így a kerékszetthez még gumiköpenyt, tömlőt, vagy az egyre terjedő tubeless rendszert külön meg kell vásárolni. A „gyári”, illetve komplettre fűzött kerékszettek ára a Bikepro webshopban 20000 Ft-tól 500000 Ft-ig terjed.

Ha gumiköpenyeket nézzük, a piacot nagyrészt specialista gumigyártó óriáscégek uralják, mint a Continental, a Schwalbe, a Maxxis és a CST. Mindegyik gyártó széles választéka megvásárolható a kerékpáros webáruházunkban, áruk 3000-25000 Ft között van darabonként. A vásárlás előtt tisztázni kell a kerékméretet, a kerékrögzítés rendszerét és a kerékpáron működő fékrendszert. A kerékpárpiacon többféle kerékméret, azaz -átmérő szabványt találunk a mai kerékpárokon, az összehajtós és gyermekkerékpárok 16/20” méretétől a háromféle 26”/27,5”/29” MTB szabványon keresztül az országúti, túra és gravel bicajokon megtalálható 700C méretig. Az sem mindegy, hogy abroncsfékes vagy tárcsafékes kerékpárhoz vásároljuk a kerékszettet: kizárólag az előbbi rendelkezik fékezhető abroncsfelülettel, az utóbbi a tárcsafék okozta plusz terheléséhez optimalizát abrocskialakítást kap, és a felni emiatt nem fékezhető.

A kerékrögzítéshez használt tengelyrendszer területén számos szabvány van a piacon. A fő irányvonalak a nyitott saru és az átütőtengely (Thru axle) rendszer, különböző tengelyátmérővel és -hosszal „megspékelve”. Vásárlás előtt mindenképpen tisztázni kell a szükséges kerékszett vagy -agy tengelytípusát, és természetesen a kerék- és gumiköpeny méretet. A Bikepro honlapján ezen információk minden leírásban megtalálhatók. Emellett webáruházunk alábbi cikkei segíthetnek a tájékozódásban és vásárlásban:

Kézzel készített karbonkerekek világa

Melyek a legkönnyebb kerekek?

Mire ügyelj a megfelelő gumiméret kiválasztásakor?

Így válassz a rengeteg külső gumiból!

Árukereső.hu Árukereső.hu