A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 
Termékek Menü
Itt jársz: > >

ATom Blog


Csak az igazat. Kendőzetlenül. Márkafüggetlenül. Okulásképpen. Valós dolgok a felszín alatti rétegekből. Mert hisszük, hogy mindig van mit tanulni.

2019. 02. 15. 00:00:00 Ardó Tamás
Kerékpár alkatrészek bejáratása. Kötelező elem? Szükséges rossz? Vagy totál fölösleges „fingdarálás” az egész?

Kerékpár alkatrészek bejáratásának kérdésköre igazi megosztó, vitaindító téma, leginkább azért, hogy egyáltalán van-e ilyesmire szükség? Az emberek többsége úgy gondolja, hogy a kerékpár alkatrészeket egyáltalán nem kell bejáratni, csak egyszerűen használatba kell venni és örülni ha működik. Ha olcsó, akkor azért nem kell bejáratni, mert ennek úgyis mindegy, ha drága akkor meg azért, mert biztosan helyből jó... és ezért drága.

A valóság ezzel szemben az, hogy egy hosszú távú használatra tervezett kerékpárt, mint ahogy egy autót sem célszerű az első pár száz-ezer km alatt iszonyatosan meghajtani. Ha ez megtörténik, akkor viszonylag komoly élettartam-csökkenéssel lehet számolni. Ha ez téged egyáltalán nem zavar, vagy nem hat meg, akkor már zárhatod is be ezt a cikket.

2016. 04. 04. 00:00:00 Csepcsényi Márton - Ardó Tamás
Melyik a jó tárcsafék pofa és melyik mire való? A tárcsafék fékbetétek két részből állnak: Egy alaplemezből, ami lehet acél, réz, titán, és alu, valamint az erre felvitt, fékpofa anyagból, ami lehet organikus, fél-fémes, vagy szinteres. Az alábbiakban a különböző típusokat mutatjuk be, előnyeikkel és hátrányaikkal, és azt is eláruljuk, hogy kinek , mire, melyik való.
2016. 02. 05. 00:00:00 Ardó Tamás
Dave Mirra - A LEGENDA - 41 évet élt

Gyerekkorom meghatározó alakja volt. Felfoghatatlan. Miért dobja el az életét, az, aki a világ legjobbja? Mindene megvolt. Két gyönyörű gyerek, feleség, család. Annyi pénz, hogy már soha ne kelljen dolgoznia. Csillogás, világhír, rajongók milliói, elismertség. Vajon mi hiányzott? Az ikon 41-évesen öngyilkos lett...
Nyugodj békében!

 

2016. 02. 04. 00:00:00 Ardó Tamás
Szeleptipusok - Melyik a jó kerékpár szelep? Van aki az autószelepre esküszik, és van a ki a Presta-ra. És vannak, akiket az istennek sem tudunk lebeszélni a Dunlop-ról. De mik a különbségek?  Végigmegyünk mindegyiknek az előnyén, és a hátrányán.
2016. 01. 21. 00:00:00 Ardó Tamás
A kényelmes felni profil

Vagánynak találod a magas felniprofillal rendelkező bicajokat? Menő a nagy felirat az oldalán? Ha legközelebb veseleszakadástól, vagy fogtömés kirázástól mentes kerékpározásra vágysz, vagy csak kímélnéd az alfeled, akkor jobb lesz ha kerülöd őket. Ismerkedj meg egy másik irányzattal.

2015. 12. 11. 00:00:00 Ardó Tamás
Clavicula SE - a világ talán legjobb hajtóműve

A hajtóművek elég összetett részei a kerékpárnak. Sokan, és sok féle technológiával gyártanak jó hajtóműveket, különböző alapanyagokból. A THM Carbon sem most kezdte az ipart, én még elmlékszem az első, még négyszögtengelyes hajtóműveikre, szóval már legalább 10 éve laminálják a karbont. Jelen cikkünk a kínálat csúcsát mutatja be, melynek ára egy jobb komplett kerékpár árával vetekszik. 

2015. 12. 10. 00:00:00 Ardó Tamás
Alternatív nyeregpálcák karbonból és műanyagból Több cég évről évre próbálkozik a hagyományos acél nyeregpálcák lecserélésével, és egyben új szabvány létrehozásával. Sokféle ideológiai alapja lehet ennek, mint pl. a súlycsökkentés, a jobb állíthatóság, az egyszerűbb vagy olcsóbb gyárthatóság. Már lassan egy évtizede megy a harc, de minden szempontból jó megoldást a mai napig sem sikerült találni. Nézzük az eddigi versenyzőket.
2015. 07. 19. 17:29:25
Gyere hozzánk kerékpárral - Még lakatot sem kell hoznod!

Egyik nap Barnus fiam unatkozott. Mondom neki: Kisfickó! Eszkábálj valamit a személyes átvételre kerékpárral érkező vevőinknek, hogy ne kelljen a falnak támasztani a gépeiket.  - Jól van Apa! Lehet ásni és "kalapácsolni"? - Hát persze hogy lehet! - Akkor menni fog! - Mondta. Ez lett belőle!

2014. 02. 24. 00:00:00 Ardó Tamás
3D nyomtatott kerékpáron bicajozni szerinted jó lehet?

Létrehozták a világ első 3D nyomtatott kerékpár vázát.  Ami össztelós, és ráadásul, titán ötvözetből készült. Egyes cikkírók már temették a hagyományos technológiával gyártott kerékpárokat, és lefestették a lehetséges jövőt, mivel a technológiával állítólag könnyebb, és olcsóbb lesz a végtermék. Biztos?

2013. 11. 10. 00:00:00 Ardó Tamás
Mondraker Foxy kontra Mondraker Foxy XR

Ismét két nagyágyú került a kezeink közé. Szó szerint. A 29-es Enduro gépeket megszégyenítő tengelytáv komoly rombolót sejtet. Pedig nem is 29-esek. Nem is rombolók. És úgy cuzámmen nem sok igaz abból, mint amit elsőre feltételezne velük kapcsolatban az ember. De lapul bennük valami, ami a következő években a feje tetejére állíthatja a fél kerékpár ipart. Ránézésre nagyon hasonlítanak egymásra. De a szemünk – mint oly sokszor – újra átver minket. Semmi sem az, mint aminek látszik…

Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Hogyan vásárolj jó kerékpárt

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!