x
A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 
Termékek Menü
Itt jársz: > >

ATom Blog


Csak az igazat. Kendőzetlenül. Márkafüggetlenül. Okulásképpen. Valós dolgok a felszín alatti rétegekből. Mert hisszük, hogy mindig van mit tanulni.

2016-04-04 00:00:00 Csepcsényi Márton - Ardó Tamás
Melyik a jó tárcsafék pofa és melyik mire való? A tárcsafék fékbetétek két részből állnak: Egy alaplemezből, ami lehet acél, réz, titán, és alu, valamint az erre felvitt, fékpofa anyagból, ami lehet organikus, fél-fémes, vagy szinteres. Az alábbiakban a különböző típusokat mutatjuk be, előnyeikkel és hátrányaikkal, és azt is eláruljuk, hogy kinek , mire, melyik való.
2016-02-05 00:00:00 Ardó Tamás
Dave Mirra - A LEGENDA - 41 évet élt

Gyerekkorom meghatározó alakja volt. Felfoghatatlan. Miért dobja el az életét, az, aki a világ legjobbja? Mindene megvolt. Két gyönyörű gyerek, feleség, család. Annyi pénz, hogy már soha ne kelljen dolgoznia. Csillogás, világhír, rajongók milliói, elismertség. Vajon mi hiányzott? Az ikon 41-évesen öngyilkos lett...
Nyugodj békében!

 

2016-02-04 00:00:00 Ardó Tamás
Szeleptipusok - Melyik a jó kerékpár szelep? Van aki az autószelepre esküszik, és van a ki a Presta-ra. És vannak, akiket az istennek sem tudunk lebeszélni a Dunlop-ról. De mik a különbségek?  Végigmegyünk mindegyiknek az előnyén, és a hátrányán.
2016-01-21 00:00:00 Ardó Tamás
A kényelmes felni profil

Vagánynak találod a magas felniprofillal rendelkező bicajokat? Menő a nagy felirat az oldalán? Ha legközelebb veseleszakadástól, vagy fogtömés kirázástól mentes kerékpározásra vágysz, vagy csak kímélnéd az alfeled, akkor jobb lesz ha kerülöd őket. Ismerkedj meg egy másik irányzattal.

2015-12-11 00:00:00 Ardó Tamás
Clavicula SE - a világ talán legjobb hajtóműve

A hajtóművek elég összetett részei a kerékpárnak. Sokan, és sok féle technológiával gyártanak jó hajtóműveket, különböző alapanyagokból. A THM Carbon sem most kezdte az ipart, én még elmlékszem az első, még négyszögtengelyes hajtóműveikre, szóval már legalább 10 éve laminálják a karbont. Jelen cikkünk a kínálat csúcsát mutatja be, melynek ára egy jobb komplett kerékpár árával vetekszik. 

2015-12-10 00:00:00 Ardó Tamás
Alternatív nyeregpálcák karbonból és műanyagból Több cég évről évre próbálkozik a hagyományos acél nyeregpálcák lecserélésével, és egyben új szabvány létrehozásával. Sokféle ideológiai alapja lehet ennek, mint pl. a súlycsökkentés, a jobb állíthatóság, az egyszerűbb vagy olcsóbb gyárthatóság. Már lassan egy évtizede megy a harc, de minden szempontból jó megoldást a mai napig sem sikerült találni. Nézzük az eddigi versenyzőket.
2015-07-19 17:29:25
Gyere hozzánk kerékpárral - Még lakatot sem kell hoznod!

Egyik nap Barnus fiam unatkozott. Mondom neki: Kisfickó! Eszkábálj valamit a személyes átvételre kerékpárral érkező vevőinknek, hogy ne kelljen a falnak támasztani a gépeiket.  - Jól van Apa! Lehet ásni és "kalapácsolni"? - Hát persze hogy lehet! - Akkor menni fog! - Mondta. Ez lett belőle!

2014-02-24 00:00:00 Ardó Tamás
3D nyomtatott kerékpáron bicajozni szerinted jó lehet?

Létrehozták a világ első 3D nyomtatott kerékpár vázát.  Ami össztelós, és ráadásul, titán ötvözetből készült. Egyes cikkírók már temették a hagyományos technológiával gyártott kerékpárokat, és lefestették a lehetséges jövőt, mivel a technológiával állítólag könnyebb, és olcsóbb lesz a végtermék. Biztos?

2013-11-10 00:00:00 Ardó Tamás
Mondraker Foxy kontra Mondraker Foxy XR

Ismét két nagyágyú került a kezeink közé. Szó szerint. A 29-es Enduro gépeket megszégyenítő tengelytáv komoly rombolót sejtet. Pedig nem is 29-esek. Nem is rombolók. És úgy cuzámmen nem sok igaz abból, mint amit elsőre feltételezne velük kapcsolatban az ember. De lapul bennük valami, ami a következő években a feje tetejére állíthatja a fél kerékpár ipart. Ránézésre nagyon hasonlítanak egymásra. De a szemünk – mint oly sokszor – újra átver minket. Semmi sem az, mint aminek látszik…

2013-10-28 00:00:00 Ardó Tamás
Futóbicaj házilag - avagy ilyen egy igazi kerékpáros Apuka

Márk igazán szerencsés, hogy ilyen apukája van. Nem mindenki mondhatja el magáról 1 évesen, hogy egyedileg neki készült kerékpárja van.

Termékek összehasonlítása
Márkák szerint
Töltsd le! Ingyenes!

Hogyan vásárolj jó kerékpárt

Íme az ajándékod!

HASZNÁLD!

Vásárlói értékelések