A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

ATom Blog

Miért van rottyon a bicajod?
Miért van rottyon a bicajod?
2024. 04. 22. 00:00:00 Németh Balázs , Ardó Tamás

Átvertek? Elcseszted? Gagyit vettél? Akár így, akár úgy, egy reggel úgy kelsz fel, hogy bicajod már nem vonzó, kéne helyette egy másik, egy jobb. Vagy megvetted álmaid bicaját, amit tökéletesnek gondoltál (mert az álmok ilyenek), azonban rápattansz, és mérhetetlen csalódást okoz. A cikk végig veszi a kiábrándulást okozó miérteket, így segítve a következő lelki tusa megelőzését!

Miért haragszunk a szerelőre?
Miért haragszunk a szerelőre?
2023. 11. 03. 00:00:00 Németh Balázs, Ardó Tamás

Sokan panaszkodnak a kerékpárszerelőkre. Nekünk nem profilunk a szerelés, olyan webshopként működünk, amelyik megpróbál minél magasabb szintű szakmai támogatást biztosítani a vásárláshoz, valamint a szakszerű kerékpár-karbantartáshoz. Ennek ellenére együtt érzünk azokkal, akik hivatásszerűen foglalkoznak kerékpárszereléssel; szerintünk jobban meg kellene becsülni munkájukat. Gyaníthatóan a panaszok mögött több a félreértés, az irreális elvárás, mint a valódi hanyagság. Eme írásunk rámutat arra, hogy rendszerint hol csúsznak el a dolgok...

A kerékpárpiac a recesszió küszöbén?
A kerékpárpiac a recesszió küszöbén?
2023. 10. 18. 00:00:00 Németh Balázs, Ardó Tamás
Turbulens időket él a világgazdaság: a COVID járvány hatására több ipari szektor élt meg elképesztő visszaesést. A kerékpáripar viszonylag jól jött ki az elmúlt időszakból, de a járványhatások próbára teszik a szereplőket. A példa nélküli keresletnövekedésre az iparnak 2020/21-ben nem volt válasza, így soha nem látott hiány alakult a kerékpárok és az alkatrészek iránt. Amire a termelést sikerült felfuttatni, a közelgő recesszió láttán a kereslet bezuhant. 2022 második felére minden a feje tetejére állt: most már nem a gázpedált kell tövig nyomni, hanem a féket. Cikkünk kórképet ad a kerékpáriparról, ahol mostanság a szereplőknek jól kell lavírozni a talpon maradáshoz.
Repedezik a gumi oldalfala? Biztonságos? Van rá megoldás?
Repedezik a gumi oldalfala? Biztonságos? Van rá megoldás?
2023. 05. 21. 20:19:46 Németh Balázs, Ardó Tamás
A gumi oldalán gyakran “repedezés” látható. Mi okozza? Mit lehet tenni ilyen esetben?
Drága gumit vettél, mégis csálén áll? Kacsázik a felnin, üt? így is használható?
Drága gumit vettél, mégis csálén áll? Kacsázik a felnin, üt? így is használható?
2023. 09. 07. 00:00:00 Németh Balázs, Ardó Tamás
A bicikligumi technológia sokat fejlődött az elmúlt néhány évtizedben: a peremes szerkezetű gumi ma már nemcsak parasztbiciklire ajánlható, oly annyira, hogy hajtogatós kivitelben belsővel együtt könnyebbek, mint a szingók. Ráadásul, már a legtöbb kerékpártípushoz elérhető a belső nélküli (tubeless) kialakítás. Mindazonáltal el kell fogadni, hogy a gumigyártás nem tudja azt a precíz mérettűrést nyújtani, mint a fémből készült alkatrészek, és 10 azonos gumi egy adott keréken garantáltan nem áll egyformán. Mi a teendő? Cikkünk ebben próbál segíteni: mi a titka a pontos gumiszerelésnek, hogyan előzhető meg a durva kacsázás vagy ütés, valamint mikor kell feladni a küzdelmet, és szakszervizhez fordulni.
BikePro - 10 : avagy az első 10 év története
BikePro - 10 : avagy az első 10 év története
2022. 05. 09. 18:29:12

„Én tudnék jobbat építeni!”  Az akkori kerékpáros webshop-okra vonatkozott ez a mondat.

Talán ez volt az első gondolat, és fontos momentum az akkor még nem is létező bikepro.hu életében. Mindez 2008 tájékán történt, és az én fejemből pattant ki. Kicsit úgy éreztem magam akkor, mint Neo a Matrix-ból, miután betöltötték a fejébe a Kung-Fu programot. „Tudok Kung-Fu-zni!” mondta, majd jött Morpheus, és azt mondta: „Mutasd”. Nálunk – pár évvel később nem Morpheus jött, hanem Noé, mármint a Balázs, a Probike-ból, és azt mondta, hogy „Csináljuk!”

Ajándékötletek kerékpárosoknak: kiegészítő felszerelés, ami őszinte örömöt okoz
Ajándékötletek kerékpárosoknak: kiegészítő felszerelés, ami őszinte örömöt okoz
2021. 12. 07. 00:00:00 Németh Balázs, Ardó Tamás
Az ünnepek közeledtével sokak töprengenek azon, mivel lepjék meg gyakran kerékpározó családtagjukat, ismerősüket. A válasz bizonyos szempontból egyszerű, minthogy a kerékpáros tematika kézenfekvő, ellenben a nem szakavatott számára a bicajozás világa valóságos útvesztő. Ajándékötleteket tartalmazó sorozatunkban az őszinte örömet okozó - kisebb-nagyobb kiadást jelentő - felszereléseket vesszük sorra: az első epizódban a táskákkal foglalkoztunk, majd a ruházat azon elemeit néztük, amelyhez nem szükséges a delikvens közreműködése. Most pedig a kerékpár kiegészítőinek ingoványos talaján keressük a biztos utat…
Milyen ajándéknak örül egy bicajos? – Ruházatból sosem elég…
Milyen ajándéknak örül egy bicajos? – Ruházatból sosem elég…
2021. 11. 30. 00:00:00 Németh Balázs, Ardó Tamás
Mivel lepd meg kerékpáros családtagod, ismerősöd a jeles napokon? Ajándékötleteket tartalmazó sorozatunkban a kerékpáros számára hasznos és vágyott kisebb-nagyobb kiadást jelentő felszerelésből készítettünk válogatást. Szerintünk az itt szereplő tippek garantáltan megdobogtatják minden kerékpáros szívét, és a kiválasztás sem igényel szakavatottságot! A tematika első epizódjában a táskákkal foglalkoztunk, most a ruházaton a sor. Ha tudod a méretet, egy profi szereléssel szinte lehetetlen bakot lőni!
Mi legyen idén a meglepetés? - Bombajó ajándékötletek kerékpárosoknak
Mi legyen idén a meglepetés? - Bombajó ajándékötletek kerékpárosoknak
2021. 11. 25. 00:00:00 Németh Balázs, Ardó Tamás
Milyen karácsonyi ajándéknak örülne kerékpáros családtagod, ismerősöd? Mivel lepd meg a jeles napokon? Szívhez szóló, hasznos, stílusos meglepetésekből állítottunk össze több válogatást, amelyek mind tökéletesen illeszkednek a bicajos életmódhoz.
Miért hiánycikk a kerékpár és az alkatrész?
Miért hiánycikk a kerékpár és az alkatrész?
2021. 09. 17. 00:00:00 Németh Balázs, Ardó Tamás

Új kerékpárt szeretnél vásárolni, de a kívánt kerékpár elfogyott, vagy nem kapható a méretedben? Esetleg alkatrészeket szeretnél vásárolni a meglévő kerékpárhoz, de sehol e kerek földön nincs belőle egyetlen felelhető darab? Az árakról pedig ne is beszéljünk...

Specialized Diverge Base gravel kerékpár tartósteszt, 3. epizód - beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket?
Specialized Diverge Base gravel kerékpár tartósteszt, 3. epizód - beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket?
2021. 08. 30. 00:00:00 Németh Balázs, Ardó Tamás
A Specialized Diverge Base gravel kerékpár teszt harmadik epizódja néhány eddig még megválaszolatlan kérdést jár körbe. A bicajt bő fél éve használom, így van bőven tapasztalat arról, hogyan viselkedik különböző terepen, a mínuszoktól a kánikuláig, sárban, porban, jégesőben. Lesz szó a vázgeometriáról, a testhelyzet beállításáról, és számos egyéb nüanszról.
Specialized Diverge Base gravel kerékpár tartósteszt, 2. epizód - „pudingpróba”
Specialized Diverge Base gravel kerékpár tartósteszt, 2. epizód - „pudingpróba”
2021. 08. 25. 00:00:00 Németh Balázs, Ardó Tamás
Az előző részben a 2021-es Specialized Diverge Base gravel bike bemutatása volt terítéken, elmeséltem, miként került az istállóba, milyen újdonságokkal lett felvértezve, és mit tud a felszereltség. Most a menettapasztalatokkal folytatom, azaz milyennek találtam a gravel érzést eme belépő szintű karbonvázas típus tolmácsolásában.
Árukereső.hu Árukereső.hu