A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Platform Pedál

Ebben a termékkategóriában a platformpedálok kapnak helyet, jellemzően MTB felhasználásra, tapadást elősegítő szegecseléssel, alumínium testtel.
Rendezés:
Rendezés:

A hagyományos platformpedálból kapható műanyag vagy fém pedáltesttel rendelkező, mindkettőből létezik magas minőségi szintű „példány”. A jelen termékkategória mindkét említett típust felöleli, a hangsúly a csapágyazás technikai és minőségi kivitelezésén, illetve a tapadást elősegítő felületi kialakításon van. A platformpedált előszeretettel használják DH-ban, BMX-ben vagy egyéb olyan stílusnál, ahol a kerékpár-irányítás során - különösképp trükköknél - fontos a hatékony cipő/pedál kontaktust, de bukás, vagy lábkapcsolat nélküli trükköknél, előnyös, ha nincs merev kötés a láb és a kerékpár között.

A pedálal apanyaga lehet műanyag vagy alumíniumötvözet. A jobbfajta műanyag pedál kompozit, azaz több komponensből álló alapanyagból készül, ezt hívják ipari műanyagnak is. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezhet: tartós, a felületi sérülések, horzsolások nem látszanak, emellett kellően rugalmas, azaz kényelmet is nyújt. Ráadásul a műanyag pedálok jellemzően könnyebbek, mint a fémkeretes típusok. A műanyag pedálok felső szegmense köszönő viszonyban sincs azzal, ami kerékpárunkkal egykoron érkezett.

Az alumínium- vagy magnézium-ötvözetből készült platformpedálok viszont ellenállóbbak, főleg extrém igénybevételhez ajánlottak. A többlet tapadást a pedálfelületbe becsavarható - elhasználódás estén cserélhető - acélszegecsekkel fokozzák. Ezek jellemzően a fém, de egyes műanyagtestes pedál esetében megtalálhatók. A műanyag variáns ezt gyakran az anyagból kialakított „tüskékkel” helyettesíti.

A platformpadál másik fő felhasználási területe az általános közlekedés, illetve a szabadidős kerékpározás, a kirándulás, a túrázás. Itt a biztonságot fokozó tapadás növelése érdekében a gyártók a fém vagy műanyag kereten gumiborítást alkalmaznak. Emellett mind a műanyag, mind a fém pedáltesteken gyakorta alkalmaznak acél vagy alu keretet a kopás csökkentése és a jobb tartás érdekében. Fontos még megemlíteni a sokszínűséget: a platform-, ezen belül a műanyag padálok, többféle színben kaphatók.

A Bikepro webshopban a platformpedálok széles választéka áll rendelkezésre, a felsorolt változatok mind elérhetők. A forgalmazott márkák közt szerepel a jól ismert Acor, Crank Brothers, FLR, Funn, Longus, Shimano, Spyral, Tioga, Union, Velotech, Wellgo, illetve XLC. A platformpedálok ára a kialakítás, a funkció és a minőség függvényében bő 2000 forinttól 43000-ig terjed. Garantáljuk, hogy a csúcs platformpedálok láttán eláll a lélegzet!

Árukereső.hu Árukereső.hu