A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Tárcsafék adapter

A jelen termékkategória a különböző féktestek adapterrel történő átalakítását teszi lehetővé első és hátsó kerék esetében, különböző méretű féktárcsákhoz, illetve a három fő rögzítésszisztéma (IS / PM / FM) közt. Az oldal aljára görgetve képekkel szemléltetjük a váz és villa konzoltípusait!
Rendezés:
Rendezés:

Mit kell tenni, amikor új fékszett vagy nagyobb féktárcsa került a bringára, és a rendszer nem passzol? Vagy az új vázra/villára nem megy rá a meglévő fék? A válasz a tárcsafékadapter!  Használata egyszerű, csak a szisztémák és a tárcsaméretek közt kell eligazodni…Lássuk a vázon és a villán található konzolokat!

  1. IS konzol a vázon belül
  2. IS konzol a vázon kívül
  3. PM konzol a villán
  4. PM konzol a vázon
  5. FM konzol a villán
  6. FM konzol a vázon
fekkonzolok

A fékrögzítők fő típusai az IS és a PM rendszer, emellett terjedőben van a FlatMount. Az IS (Internatonal Standard) nemzetközi szabvány a régi „iskolát” képviseli, azaz 10-20 évvel ezelőtt gyártott kerékpárokon fordul elő. A csavarok 51mm-re vannak egymástól és merőlegesek a vázra/villára. A mai féknyergek felszereléséhez „IS to PM” adapter szükséges. Az IS-adapterek gyakran elülső vagy hátsó specifikációként tüntetik fel, továbbá különböző méretű tárcsához eltérő típus való. Az elülső IS-adapter egyben hátsó is lehet, de 20 mm-rel kisebb féktárcsa felszerelését teszi lehetővé, mintha a villán lenne.

A legtöbb modern vázon és villán PM (Post Mount) rögzítés található. A csavarok 74,2 mm távolságra vannak egymástól, és közvetlenül a vázba/villába csatlakoznak. A féknyereg közvetlenül szerelhető adapter nélkül, adapter csak akkor szükséges, ha a féktárcsa nagyobb, mint a „natív” méret, ami a váz/villa technikai paramétere. A PM konzol mérete 140 mm és 200 mm között bármi lehet, a kortól, a modelltől és a tervezett felhasználásától függően. Például a 2018 utáni hosszúutas villa (Pike, Yari, Lyrik, FOX 36, FOX 38, Helm, Bomber Z1 stb.) általában 180 mm-es tárcsához passzoló konzollal rendelkezik, viszont legtöbb Trail, XC és belépő szintű villa (SID, REBA, FOX 32, FOX 34, stb.) és a 2018 előtti legtöbb villa 160 mm-es tárcsához való (adapterezés nélkül).

A FlatMount az országúti kerékpárok számára lett eredetileg kifejlesztve, mivel a féktest itt jobban beleolvad a váz vonalaiba. Mára számos kerékpárkategóriában elterjedt, mint például a cyclocross, a gravel, a fitnesz, a trekking és az MTB XC. Ahogy a neve is jelzi, a „lapos” rögzítés közelebb hozza a féknyerget a vázhoz vagy villához. A FlatMount féknyergek rögzítő menetei magukban a féknyeregben vannak, 140 vagy 160mm féktárcsákkal kompatibilis mind elöl, mind hátul. Két teljesen különböző típusú FlatMount adapter létezik előre és hátra. A FlatMount tehát teljesen új féknyereg-szabvány, léteznek adapterek más szisztémákkal való használathoz, de ezeket alkalmazva a fékvezeték-elvezetés gyakran csúnya vagy egyenesen kivitelezhetetlen. Egy szó mint száz, tudni kell, hogy a váz/villa és a féktest milyen rögzítést alkalmaz, mekkora a féktárcsa, és a jelen termékkategória bal oldalán lévő menüből kell kiválasztani a megfelelő adaptertípust!

A Bikepro webáruház a fékrendszereken belül átjárhatóság érdekében több mint 100-féle adaptertípust kínál! A jelen termékkategória a különböző féktestek adapterrel történő átalakítását teszi lehetővé első és hátsó kerék esetében, különböző méretű féktárcsákhoz, illetve a három fő rögzítésszisztéma (IS / PM / FlatMount) közt. Az adapterek többféle színben és dizájnban kaphatók, az alapanyag rendszerint ötvözött alumínium. Az átalakítókhoz megfelelő méretű csavarok is járnak, emellett többféle hosszban külön is megvásárolhatók. Ezen felül különböző hézagoló alátéteket is kínálunk, amellyel a nem tökéletes szögállást vagy fékbetét-pozíciót „orvosolhatjuk”. A forgalmazott adaptermárkák között találjuk az a2z, az Avid, a Magura, a Shimano és az XLC nemzetközi cégeket, illetve a hazai Spyral kiegészítőspecialistát. Az árak jellemzően típustó és kialakítástól függően 2000 és 9000Ft között alakulnak.

Árukereső.hu Árukereső.hu