A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Defektjavító

Ebben a kategóriában a defekt megelőzéshez, vagy bekövetkezte esetén annak javításához szükséges eszközök kapnak helyet.
Rendezés:
Rendezés:

A defektgátló és –javító készítmények többféle funkciót töltenek be. Egyes termékek a defektmegelőzésben segítenek, mások a bekövetkezett defekt kijavításához kellenek. Ez utóbbihoz a hordozható pumpa is elengedhetetlen, amelyek széles választékát a Bikepro webshop „szerviz – pumpa” menüpontja tartalmazza. Szögezzük le az elején, a defekt velejárója a kerékpározásnak, tehetünk ellene, de teljesen kiküszöbölni nem lehet.

Ha eleget hajtjuk a kerékpárt, egy napon ott állunk az út szélén defektes kerékkel. Ha felkészülünk előre az eshetőségre, folytatni tudjuk az utat. Bárhova megyünk, legyen nálunk hordozható pumpa, póttömlő és/vagy defektjavító készlet: ha csak szökőévben egyszer kerül elő a zsebből, akkor is megérte hurcolni. A Bikepro kerékpáros webáruház kínálatában közel száz defektjavításhoz szükséges kellék szerepel, folt a gumibelső (tömlő) tömítéséhez, vulkanizáló oldat, ragasztókészlet, gumileszedő szerszám, komplett gumijavító készlet, többféle kiszerelésben és gyártótól. A Tip-Top márka a defektszerelés szinonimája, emellett a PRO, Pang, a Longus, a Schwalbe, a Park Tool, a Marikoo, a Zefal és a Lezyne ugyancsak jól ismert név a „szakmában”. A kormányvégbe integrált Ritchey Barkeeper gumileszedő mellett nem mehetünk el szó nélkül, ezt soha nem fogjuk otthon felejteni, elhagyni!

Hasonlóképpen presta szelep használata esetén jól jöhet egy szelepátalakító, így az első benzinkútnál beállíthatjuk a megfelelő nyomásértéket. Ebből kapható „mezei” darab, vagy kedvencünk, a kulcskarikaként mindig rendelkezésre álló, többféle anodizált színben kapható XLC csecsebecse. Árakat nem érdemes írni, lévén az itt elköltött pár száz forint semmi ahhoz képest, amikor az út mellett lapos gumival állunk tanácstalanul, majd taxiért telefonálunk…

Akkor térjünk rá a következő defekt elleni stratégiára, a megelőzésre! Igen, a defekt kockázata nagymértékben csökkenthető, például a webshopunkban kapható defektmentesítő folyadékokkal, gélekkel és habokkal. Ezeket a belső gumiba kell tölteni, egy esetleges sérülés esetén elállják a levegő útját. Szolgáltatásaink között szerepel a defektmentesítővel való feltöltés, így a nem éppen hálás „szutykolódás” nem a kerékpárosra feladata. (Egy No-Flats Sealant Injector betöltő fecskendő ilyenkor aranyat ér, külön is megvásárolható.) Kapható továbbá már gyárilag géllel feltöltött belső gumi, ez egyszerre megoldja mind a defekt, mint a „maszatolás” problémát.

További lehetőség a defektmentesítő szalag használata, amelyből ugyancsak többfélét kínálunk, mind PU alapanyagút, mind kevlárost. Extrém, mindenesetre megfontolandó alternatíva a Tannus Armour defektvédő szivacs. Bombabiztos megoldás, amely a gördülési ellenállást és a tömeget sem emeli túlzottan, egyetlen hátránya, hogy nem olcsó. Hasonlóképpen beszerezhető defektálló gumiköpeny, viszont ezek nem itt, hanem a „kerék – belső gumi, külső gumi, köpeny” menüpontok alatt találhatók.

Végezetül a Tubeless belső nélküli rendszerek is a defektmentesítés kategóriába tartoznak, az ehhez szükséges folyadékok, szalagok és szelepek széles választéka websopunk eme menüpontja alatt megtalálható. A fő márkát a Stan’s, a Joe’s No-Tubes, a WTB és az XLC. Kerékpáros webáruházunk honlapján további hasznos információ információ található a defektmegelőző technológiákkal kapcsolatban.

Hogyan előzd meg a defektet!

Így válassz pumpát!

 

Árukereső.hu Árukereső.hu