A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kazettás 8 Sebességes Lánckeréksor

Ebben a kategóriában a 8 hátsó fokozatszámhoz  való (8 sebességes) kazettás lánckeréksorok kapnak helyet, mindenféle kerékpárhoz, főként régebbi modellekhez.
Rendezés:
Rendezés:

A modern váltórendszerek esetén a hátsó kerékagy kazettás kialakítást kap, és az agytest szabadonfutó mechanikát is tartalmaz. A japán Shimano terjesztette el ezt a rendszert, amelynél a lánckerekek egyenként (vagy kisebb csoportokban) húzhatók fel, ezután a „blokk” lezárócsavarral (zárógyűrűvel) rögzíthető. A jelen termékkategória esetében 8 lánckerék került fel a hátsó kerékagyból kiálló bordázott „hengerre”. A Shimano eredeti HG rendszere univerzálisan elterjedt, majd minden gyártó készít ezzel kompatibilis sort, illetve kerékagyat. Viszont jó tudni, hogy egyes alkatrészgyártók által kínált kazettás lánckeréksorok nem minden esetben csereszabatosak: szerencsére 8 hátsó fokozat esetében ez a probléma ritkán áll fent!

Mivel fokozottan terhelt, kopásnak kitett alkatrészről van szó, a lánckeréksort érdemes körülményektől függően 3000-6000 km-ként lecserélni. Kiválasztáskor a legfontosabb szempont a fokozatszám-egyezés. A lánckerekek számának mindenképpen egyezni kell a váltórendszer fokozatszámával: így ha a váltórendszer 8-fokozatos, a sornak (és a láncnak) is ezzel kompatibilis típusnak kell lenni. A felszerelhető lánckeréksor legnagyobb lánckerekének fogszámát a hátsó váltó kialakítása határozza meg. Webshopunk minden termékleírásában szerepel a kazettatest-szisztéma, a fokozatszám és az áttételtartomány, ezzel egyszerűsítve a választást.

A hátsó lánckerekek webáruházunkban egyesével is elérhetők. Ez hasznos opció, hisz’ a hátsó lánckerekek nem egyforma mértékben kopnak, néhány lehet egész jó állapotban, amíg rendszerint a sor közepén találhatók már az „utolsókat rúgják”. Ha csak 2-3 lánckerék szorul cserére, megfontolandó kizárólag azok helyett újat vásárolni: így olcsóbb lesz a felújítás, mintha a komplett sort kellene megvenni.

A nagy alkatrészgyártók, mint a Shimano és SRAM az alkatrészcsaládokon belül többféle fogszámkiosztással rendelkező lánckeréksort kínál. A Bikepro kínálatában ezek, illetve emellett a Sunrace és a Suntour termékei kaphatók. A sorok rögzítéséhez többféle rögzítőcsavar áll rendelkezésre, akár extra anodizált színekben is. A jelen termékkategóriában szereplő 8-fokozatú lánckeréksorok ára 5000-től 10.000 Ft-ig terjed. A kurrens váltó- és hajtásrendszerekkel kapcsolatban több Bikepro szakcikk jelent meg:

- a hátsó kerékagyon található kazettatestekrők

- a kompatibilitásról

- a láncváltórendszerek fejlődéstanáról

Árukereső.hu Árukereső.hu