A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Országúti fék

Ebben a termékkategóriában országúti patkófékek kapnak helyet, működtetésükhöz országúti vagy kanti fékkar szükséges.
Rendezés:
Rendezés:

Az országúti féket régebben patkóféknek hívták. Az oldalhúzású országúti fék a vázhoz és a villához általában egyetlen központi csavarral rögzül, amely egyben a féktestkarok forgáspontját is biztosítja. Az országúti féket kialakításuk szerint lehetnek közép- és oldalhúzósak, valamint egy és két forgáspontosak. Kis mérete ellenére megfelelő fékhatást tesz lehetővé szilárd burkolaton használva.

Az 1990-es évek elején a japán Shimano kihozta a patkófék két forgáspontos oldalhúzós változatát, amely nagyobb fékhatást tett lehetővé. Ez a variáns mára szabvánnyá vált az országúti kerékpárokon. Egy régebbi egyforgáspontos vagy közhúzós féktest – bizonyos megkötésekkel - kicserélhető modern kétforgáspontosra. A korszerűsítés megváltás lesz egy régi, hajlongó, csikorgó országúti féket használónak!

A korszerűsítésnél egyedül a benyúlásra kell figyelni. A féktest lehet rövid-, közép- vagy hosszú benyúlású, az elsőnél a csavartengely és a fékbetétel középvonala 39-49mm távolságra van egymástól, középhosszú esetében 45-65, a leghosszabbaknál a távolság ennél nagyobb. Valamennyi átfedés van a méretek közt, de érdemes vásárlás előtt a csavartengely és a fékbetét-középvonal közti távolságot lemérni. A termékleírásában a benyúlás mértéke minden esetben szerepel.

Az oldalhúzású országúti fék legjelentősebb hátránya, hogy korlátozza az alkalmazható gumiabroncs szélességét. Erre ad választ a manapság egyre terjedő a tárcsafék-technológia. Ezzel párhuzamosan tért hódít a kétcsavaros Direct Mount rögzítéstípus, ami több helyet hagy a gumiknak. Természetesen a hosszú benyúlással rendelkező féktestek ugyancsak nagyobb férőhelyet biztosítanak a ballonos külsőknek.

A Bikepro webshop az országúti oldalhúzós féktestek széles választékát kínálja. Az ár tekintetében kerekenként 5000-45000 Ft-tal számolhatunk, termesztésen ez utóbbi már egy profi versenyhasználatra szánt csúcsmodellt takar. Mindazonáltal 7000 és 15000 Ft között megbízható, hatékony féktestet kapunk, akár színválasztékkal is. A márkák közül kiemelkedik a két nagy alkatrészgyártó, a Shimano és a SRAM, de kisebb specialista gyártók, mint például a Saccon, a Sunrace, a Tektro és az Acor, vagy a honi Csepel, Zoogie, Trinity és Spyral márkák ugyancsak korszerű fékeket kínálnak elfogadható áron. 

Árukereső.hu Árukereső.hu