A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Helyzetjelző első lámpa

Olyan kis és közepes fényerejű, kedvező árú első kerékpár lámpák találhatók itt, amelyek elsősorban helyzetjelzésre valók, közvilágítással ellátott városi körülmények között használhatók.
Rendezés:
Rendezés:

A KRESZ szerint minden kerékpárt – beleértve az MTB sport vagy országúti típust – legalább egy-egy kisméretű, de erős fényű LED-villogóval fel kell szerelni! Egy ilyen manapság egyszerűen és olcsón beszerezhető, egyre több modell praktikus akkus töltést kínál, vagyis nincs apelláta! Persze a kerékpáros közlekedés a kivilágítás szempontjából többféle lehet: van, aki végig közvilágítással ellátott környezetben kerékpározik, mások olyan utakon is tekernek, ahol nincs közvilágítás.

Aki soha nem teker vaksötétben, akár párezer forintból megfelelő LED-villogó szettet vásárolhat, ami elégséges lehet a biztonságos közlekedéshez. Jellemzően ilyenek találhatók ebben a termékkategóriában. A mai modern villogók meglepően nagy fényerőre képesek, láthatóság szempontjából verhetetlenek. Amit nem tudnak, az a fókuszált folyamatos fény: ehhez már komoly lámpatípus szükséges, amit a „nagy fényerejű” lámpakategória ölet fel.

A fejlettebb villogók akár stroboszkópszerű működést is tudnak, így fokozva a láthatóság mértékét. A lámpa szerepe az, hogy a bringás kitűnjön a forgalomból. Előnyös, ha oldalról is jól látható a lámpa fénye, mert így egy utcából történő kihajtáskor jobban észreveszik a bringást. A lámpák ebben a kategóriában is általában akkumulátoros energiaellátást biztosítanak. Az üzemidőt meghosszabbítja a villogó üzemmód, ahol van közvilágítás, azt érdemes használni.

A lámpa kiválasztásánál további lényeges szempont a gyors eltávolítás-felszerelés, hiszen parkoláskor ajánlatos magunkkal vinni. Kerékpáros túrák során szóba jöhetnek a kisméretű villogók, de főként akkor, ha sötétben nem közlekedünk. Megfontolandó alternatíva mind a közlekedőknek, mind a túrázóknak a dinamóval működtetett lámpaszett. Ezzel felszerelkezve nem kell az akku töltöttségével foglalkozni, elemeket cserélgetni

A Bikepro webshop világításkínálatában több tucat lámpamodell szerepel, a felhasználás és teljesítmény szerint két kategóriára bontva. Az itt szereplő „helyzetjelző” szegmensben kisméretű, könnyű, és egyszerűen felszerelhető, kezelhető típusokat találunk. A rögzítés lehet konzolos vagy akár egyszerű gumi- vagy szilikonpántos. A gyártók tekintetében említsük meg az AXA, Acor, Anlun, Bikefun, Blackburn, Cateye, Hermanns, Jing Yi, Knog, Sigma, Trelock, a Velotech és XLC márkákat. Az egyszerű helyzetjelzők már 400 Ft-ért és kaphatók, de létezik extra szolgáltatásokat nyújtó, de nem „bivalyerős” modell lényegesen magasabb áron.

A témában Bikepro szakkcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu