A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár Markolat

Ebben a kategóriában az egyenes vagy enyhén hajlított kormánytípusra, valamint országúti koskormányra való, különböző kialakítással és funkcióval rendelkező markolatok szerepelnek.
Rendezés:
Rendezés:

A markolat egyenes vagy emeléssel rendelkező hajlított kormányra szerelt, kényelemet és biztonságot fokozó alkatrész. A kerékpáros menet közben a nyereggel, a pedálokkal, és a két markolattal érintkezik. Ennélfogva a markolat megfelelő kiválasztása, pontos beállítása – a felhasználás és a személyes preferencia alapján – rendkívül fontos. A kormányzás részeként szerepet kap a kerékpár irányításában, a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a kényelmet befolyásolja, hanem a biztos fogást is elősegíti.

Hossza rendszerint 130-140mm – e tekintetben nincs sok eltérés. Ellenben a felhasznált alapanyagban, vastagságban, formai kialakításban, tapadásban és szubjektív karakterisztikában igen nagy a szórás a piacon kapható tengernyi markolattípus között. A kerékpáros élményre, biztonságra gyakorolt hatás tükrében emeljük ki, hogy a bicikli összértékéhez viszonyítva egy rendkívül olcsó alkatrészről van szó.

A Bikepro kerékpáros webáruházban párban már 400 Ft-ért is beszerezhető, és a prémium markolatok ára is nagyrészt 4000 Ft alatt marad. Tehát a markolat cseréje nem igényel nagy befektetést, a kerékpáros által igényelt tulajdonságok elérése a markolat esetében egész biztosan megtérül. Nézzük akkor az egyes típusokat és alapanyagokat!

Először is a markolatot a kormányon biztonságosan kell rögzíteni, amihez az utóbbi időben a gyártók műanyag bilincset alkalmaznak. Ez általában a külső oldalra kerül, apró imbuszcsavarral kell megszorítani. A bilincses rögzítés alternatívája, amikor a gumi- vagy szivacsmarkolatot egyszerűen ráhúzzák a kormányra (sok esetben nehéz feladat, de alkoholspray vagy hajlakk csodákat tesz), és a felületi tapadás biztosítja a tartás – remélhetően. Sajnos nedves időjárásban ez nem mindig garantált, és mivel ilyenkor a kéz tapadása úgysem tökéletes, egy esetleges elfordulás komoly problémát – ne adj Isten – balesetet okozhat.

Ezzel elérkeztünk az anyagokhoz, amely lehet különböző gumiösszetétel (puha, kemény, tapadós), zárt vagy nyílt cellás szivacs, szilikonnal vagy géllel feljavított szintetikus anyag, hagyományos bőr vagy parafa. A kialakítást tekintve lehet körkeresztmetszetű többféle vastagságban (különböző kézmérethez), másodlagos fogást biztosító szarvval/nyúlvánnyal kiegészített, újabban pedig ergonomikus kialakítású. Ez utóbbi trendet a német Ergon márka indította el a Kölni Sportegyetem Ergonómia Tanszékével közösen fejlesztett, számos termékdíjat kiérdemelt speciális formájú markolatmodelljével. Abból indultak ki, hogy a kerékpárok fejlesztésénél már szinte minden tökéletesítve van, kivéve az egyik legfontosabb kontaktuspont, ahol a kormányt fogjuk. A versenyzőkből, kerékpáros szakértőkből, mérnökökből, orvosokból és ergonómiai szakemberekből álló fejlesztőcsapat a kerékpárost helyezte a középpontba, megfelelő - puhább és keményebb - anyagok használatával a tenyér anatómiai sajátosságait figyelembe véve alakította ki a ma már elterjedt, számos más gyártó által lemásolt formát. Ma már kapható versenyzésre, extrém MTB kerékpározáshoz és túrázáshoz kapható speciális változat.

A Bikepro kerékpáros webshopban a markolatok teljes választéka kapható, több mint félszáz különböző modell, megannyi kialakítással, különböző alapanyagból. A már említett Ergon az egyik nagy kedvencünk, de az Acor, Answer, Bikefun, Brooks, Csepel, Funn, Herrmans, Marikoo, Longus, PRO, Ritchey, Spyral, PRO, Velo, Velotech, Specialized, Tioga, XLC és Zoogie márkák markolatjait is ajánljuk. Egyszóval bármilyen kerékpárhoz, felhasználáshoz és stílushoz rendelkezünk minőségi és megfizethető „fogni valóval”! A témában több átfogó Bikepro szakcikk született::

Bandázsoládról

Markolatokról

Ergonomíkus markolatokról és "szarvakról"

Árukereső.hu Árukereső.hu