A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

18 Colos Elektromoskerékpár Belső Gumi

Ebben a kategóriában a 18 colos, elektromos kerékpárokhoz való belsők találhatók.
Rendezés:
Rendezés:

A jelen termékkategóriában szereplő 18”-os kerékmérethez való gumi E-bike és pedelec használatban jellemzően összehajtós kerékpárokon és teherszállító cargo kerékpárokon fordul elő. Az elektromos kerékpár lényegesen nagyobb erőhatást fejt ki a keréken, a motor és akkumulátor ugyancsak többlet terhelést ró a kerekekre, így a szokványos városi használatra tervezett gumik általában nem elég erősek, ellenállók. Továbbá az E-bike-ok esetében a bonyolult hajtáslánc miatt a defektjavítás is sok esetben nehézséget okoz. Ennek megfelelően a gumigyártók az általuk e-bike kategóriába sorolt külső és belső gumikat (tömlőt) fejlett defektvédelemmel látják el. Ez a belső esetében lehet megvastagított anyag, eltérő szintetikus gumikeverék vagy előre betöltött tömítőfolyadék.

A defektmegelőzésen túl előfordulhatnak egyéb technikai megoldások, mint például a ferdén elhelyezett szelep, amely a gépjárművekhez hasonlóan egyszerűbb kezelést biztosít. Sok esetben szükség is van rá, hiszen egy agymotort tartalmazó keréknél máskülönben alig van hely a pumpaszelep beillesztésére, különösképpen kis kerékméret esetén.

A belső gumi kiválasztásnál figyelembe kell venni a külső gumi méretparamértereit, mindenekelőtt a rajta szereplő ETRTO számot. Az ETRTO két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője Például gumi oldalfalon szereplő 18x1.75” mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti (47-355). Viszont egy másik 18”-os kerékméretű bicajon akár 18x1 3/8 is szerepelhet, ami ETRTO szerint 37-400. Az ETRTO szerinti méret a szélességre és az abroncs peremátmérője utal milliméterben, a 355 és a 400mm közti különbség azonos belsővel még éppen áthidalható.

Fontos még, hogy a modern kerékpárokon két eltérő szeleptípust alkalmaznak. Az egyik a szingó (presta) szelep, a másik gépjárműveken is alkalmazott autószelep, amelyet a benzinkútnál található pumpával is nyomás alá helyezhető. Ez utóbbi nagyobb felnifuratot igényel, és jellemzően általános használatra szánt kerékpárokon, mountain bike-okon fordul elő. A pumpák döntő többsége mindkét szeleprendszerhez alkalmazható.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a belső gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek. A gyártók közül érdemes kiemelni a Vee Rubber és a Wanda márkát, az általuk kifejezetten pedelec / e-bike használatra tervezett megerősített, defektálló belsők ára 1000Ft körül alakul.

Árukereső.hu Árukereső.hu