A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Cantilever fék

Ebben a termékkategóriában a Cantilever, avagy kanti-fék pillangók (féktestek) kapnak helyet, működtetésükhöz kanti- vagy országúti fékkar szükséges.
Rendezés:
Rendezés:


A középhúzású kantiféket ma már főképp régebbi típusú mountain bike-okon, cyclocross, esetleg túrakerékpárokon találunk. A „kantifék” a váz támvilláján és az első villán található két-két fékcsonk-konzolra rögzíthető. A fékszerkezet két fékpillangóból áll, amelyet egy áthidaló bowdenszakasz köt össze. Ezt a bowdenszakaszt húzza központosan felfele egy kengyel segítségével a fékkar által működtetett bowden. Az áthidaló bowdenszakasz hosszának, illetve a bowdenrögzítés magasságának módosításával különböző áttételt kapunk, így a kantifék működése szabályozható. További előnye, hogy terephasználat során ez a típus hagy a legtöbb helyet a felhalmozott sárnak.

A „kantifék” egyik változata a középhúzású országúti fék. Ezt ma már nem gyártják, kizárólag régebbi (jellemzően francia) kerékpárokon fordul elő. A kantifékhez hasonlóan átkötő bowdenszakaszt találunk, amely a két szimmetrikusan elhelyezkedő kart húzza. Ezek a féktesten lévő két forgáspont körül mozdulnak el, a pofákat az abroncsra préselik. A felszerelés egy központi csavarral a vázban lévő furatba történik. A két kart összekötő bowdent a fékkar által működtetett bowden húzza, amely rendszerint egy bowdenmegszakító szemtől indul: az első fék esetében a kormánycsapágytól, hátul pedig a nyeregszár-bilincstől. Amennyiben a kerékpáron középhúzású országúti fék található, azt érdemes webáruházunk kínálatából kétforgáspontos országúti fékre lecserélni.
Hasonlóképpen, ha a MTB kerékpáron kantifék-rendszer található, megfontolandó cseréje V-fékre, amelyhez a fékpillangókon kívül fékkarokat is be kell szerezni. Ezek webáruházunk kínálatában mind elérhetők. A korszerűsítés megváltás lesz egy csikorgó kantiféket használó kerékpárosnak!

Ha mégis egy új kantifékkel szeretnénk korhű módon felújítani a szeretett MTB vagy régebbi cyclocross kerékpárt, a Bikepro kínálatában néhány típus ebből is elérhető. Az ár tekintetében 300-12000 Ft-tal számolhatunk kerekenként, az utóbbi egy profi versenyhasználatra szánt XLC cyclocross fék. A másik kurrens kantifékmárka az olasz Saccon. Továbbá kantifékalkatrészeket is tartunk, amelyek ugyancsak ebben a termékkategóriában kapnak helyet. 

Árukereső.hu Árukereső.hu