A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

DH szemüveg

Ebben a termékkategóriában a zárt kialakítású, pántos - jellemzően MTB DH és freeride használatra tervezett szemüvegtípusok szerepelnek.

A kerékpározás „válfaja”, motivációnk, szokásaink nagymértékben meghatározzák mind a kerettípus-, mind a lencseválasztást. Extrém MTB kerékpározáshoz- jellemzően DH, Freeride és Enduro stílushoz jobban passzol a síszemüvegek esetében alkalmazott kialakítás, azaz a nagyobb keret, amely a szokásos szárak helyett gumis pánttal rögzül. Ez bombabiztos megoldás, ezáltal a szemüveg elcsúszásának esélye minimális, a periférialátás pedig kiváló. Erre mind szükség van a szélsebes lejtmenetek során.

A tervezők számára viszont kihívást jelent a pántos típus szellőzése, amit jelentős méretű nyílásokkal próbálnak biztosítani. Mindemellett a légáramlat így sem lesz olyan jó, mint a nyitott, száras típusok esetében. Ez egy 4-perces DH lejtmenetben nem akkora gond, Endurónál már nem ilyen egyszerű a döntés. Ezért az utóbbi szakág szerelmesei gyakran hagyományos szemcsit használnak…

A DH szemüveg mellett szólhat még a „fóliázhatóság”. Saras versenyek/kalandtúrák esetén sokan könnyen eltávolítható fóliát tesznek a lencsére, majd menet közben – jellemzően gyors lejtmenetek végén – az összekoszolódott fóliát egy mozdulattal lerántják. Ez a technika a fejen nem teljesen stabilan álló kétlencsés sportszemüveg esetében megvalósíthatatlan.

Végezetül jegyezzük meg, hogy egy bukás esetén maga a szemüveg is okozhat sérülést. Szerencsére a sportolásra tervezett, minőségi modellek egytől egyig törhetetlen polikarbonát alapanyagú lencsét és ugyancsak törhetetlen – technikai nevén Grilamid – nejlonkeretet alkalmaznak. A DH-ra fejlesztett típus egy lépéssel ennél tovább megy: nemcsak a stabilitást és a periférialátást fokozza, hanem az esetleges ütésektől is jobban véd.

A Bikepro webshop kerékpáros szemüveg kínálatában megtaláljuk az Acor, Rock Machine és XLC márkákat. A kerékpáros szemüvegekkel kapcsolatban átfogó szakcikk is rendelkezésre áll.

Árukereső.hu Árukereső.hu