A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Ovális első lánckerék

Az ovális első lánckerekek előnye, hogy egyenletesebb terhelést és hajtásélményt nyújt, a hagyományos, köralakú típushoz képest. Elérhetők egy- és kétlánckerekes hajtásrendszerekhez.
Rendezés:
Rendezés:

Az ovális első lánckerekek előnye, hogy egyenletesebb terhelést és hajtásélményt nyújtanak, mint a hagyományos köralakú társaik. A hájtás egyes fázisaiban eltérő áttételt tesznek lehetővé, így könnyítve a körkörös pedálozást. Az ovális első lánckerekek egy és több első lánckerekes bringákhoz egyaránt elérhetők.

A profi kerékpáros mezőnyben több versenyző - köztük a Tour de France-győztes Chris Froome és Bradley Wiggins - ovális alakú lánctányért hajt. Montis versenyzők körében ugyancsak megfigyelhető az a tendencia. A cél a hajtás közben fellépő alsó és felső holtpont kiküszöbölése – azaz akkor legyen nagyobb az áttétel, amikor nagyobb erőt tudunk kifejteni, jellemzően 3 és 9 órás hajtókarállásban. Aki nem tud körkörösen pedálozni (még a profi versenyzők is messze vannak ettől), annak előnyökkel kecsegtet ez a megoldás.

A szegmensben egyik legismertebb specialistája az Absolute Black, termékei webáruházunkban is elérhetők. Az angol illetőségű Absolute Black hosszú fejlesztések után megjelent a saját ovális lánckerekeivel, amik teljesen más kialakítást kap, mint a piacon lévő többi ilyen termék. A különböző fogszámmal rendelkező lánckerekek különböző ovalitással bírnak. Így amikor hegyre felfelé megyünk, nagyobb erőt kifejtve alacsonyabb fordulat mellett, egyben nagyobb ovalitásra van szükségünk az egyenletesen hajtáshoz. Ezzel szemben síkon vagy lejtőn inkább pörgetünk, ezért sokkal kisebb ovalitás is elégséges. Az Absolute Black lánckerekek ezt az igényt veszik figyelembe, ennek az újításnak köszönhetően lett az angol márka a piac legnagyobb ovális lánckerék gyártója.

A Bikepro kínálatában az ovális első lánckerék a legtöbb hajtóműtípushoz elérhető, azokkal 100%-ban kompatibilis. Létezik különböző BCD felfogatás, Direct Mount rögzítés, MTB, országúti, gravel vagy időfutam/triatlon használathoz egyaránt. Az Absolute Black lánckerekek többféle színű anodizált felületkezeléssel rendelkeznek, áruk 19-től 45 ezer forintig terjed.

A témában Bikepro szakcikk is megjelent, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu