A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

26x4 col feletti Fat Bike külső gumi, valamint a 27,5x3 és 29x3 col feletti Plus Size köpenyek

Ebben a termékkategóriában a 26x4 col feletti Fat Bike külső gumik, valamint a 27,5x3 és 29x3 col feletti Plus Size köpenyek találhatók.
Rendezés:
Rendezés:

Fatbike kategória alatt minimum 3,0”-es gumi befogadására alkalmas kerékpárt értünk, amely hóban, homokban, sárban, úttalan utakon teszi lehetővé a bicajozást. A hangsúly a fatbike esetében nem a felfüggesztés-technikán van: ennek szerepét az extraballonos gumi veszi át. De ami még fontosabb: a széles gumi elképesztő tapadást nyújt, főleg kanyarokban köves, gyökerekkel szabdalt emelkedőkön, továbbá extrém terepen (pl. mély homok) és időjárásban (pl. dagonya, friss hóval borított táj).

A fatbike külső gumik döntő része 26”-os kerékmérethez készül. Nagyon ritkán előfordul a két nagyobb MTB kerékméret, a 27,5” és a 29” is. Szerencsére a 26” gumiméretből kizárólag egy van forgalomban, ami megkönnyíti a kiválasztást, azonban a szélesség és a mintázat a felhasználás függvényében változhat, a 2,0” széles XC külsőktől a 4.8”-os fatbike gumikig.

Méretválasztásnál a kerékpáron lévő elhasználódott (nem megfelelő vagy egyéb okok miatt lecserélendő) gumin szereplő ETRTO számot kell legyezni. Ez két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 26x4,0 mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (100-559), ez utóbbi a fenti két paraméterre utal milliméterben számolva. Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem ilyen egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncsperemek közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, tehát egy 26”-os fatbike 100mm-es gumiszélesség hozzávetőleg 50-60mm felniszélességet igényel.

27,5+ és 29+ kerékpárok abban különlegesek, hogy a gumiköpenyük az MTB kategóriában megszokott ballonos méretnél is szélesebb, jellemzően 2,5”-3,0”. A 27,5” manapság rendkívül elterjedt MTB kerékméret, a 26” és 29” közötti űrt tölti be. 650b méretként is ismert, utalva az egykori francia gumiméretre, amit egy évtizeddel ezelőtt MTB használatra átvettek. A 29” ugyancsak elterjedt MTB kerékméret, a legnagyobb átmérőt és a legkisebb gördülési ellenállást kínálja. Ideális XC (cross country) és maraton kerékpárok számára – mindenekelőtt nagyobb vázméretek esetén. Rengeteg új MTB kerékpáron megtalálható. A két említett „pluszos” gumi- és kerékméret természetesen nem csereszabatos.

Az alkalmazható gumiköpeny-szélesség már nem ilyen egzakt egyezés: ezt elsődlegesen az abroncsperem közt mért belső szélessége határozza meg. Az ajánlott érték 50-80% közötti, tehát egy 27,5+/70mm-es gumiszélesség hozzávetőleg 35-40mm felniszélességet igényel.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu