A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

16 colos gyerek kerékpár

A jelen termékkategória a 16" kerékméreteket alkalmazó, gyermekek számára készült kerékpárokat gyűjti egybe.
Rendezés:
Rendezés:

A 16”-os a ”húszas” után a másik legnépszerűbb gyermekbringa méret. Rendszerint 4-5 éves korban válik időszerűvé, oviba, iskolába járhat vele a gyermek, együtt lehet intézni a bevásárlást. Mivel a növekedés üteme gyerekenként eltér, mondjuk azt, hogy a 16”-os kerékméret leginkább 45-55cm láhosszhoz passzol. Itt is fontos az alacsony átlépéses, könnyű aluvázas, vázkonstrukció csapágyazott kerekekkel. A fékkar legyen a kisgyermekek kézméretére szabott, működtetése pedig egyszerű, így a kézifék használata már ennél a méretnél begyakorolható.

És ha az előbb említettük a vázanyagot, térjünk ki pár szó erejéig a gyerekbicajok tömegére is! Nem mindegy, hogy mekkora súlyt mozgatnak a kis lábak, a súlykülönbség az adott kerékméreten belül is rendszerint jelentős. Például egy minőségi Islabikes Cnoc 16” 6.1 kilót nyom, egy olcsóbb áruházi „kisbicaj” súlya pedig simán 9 kiló fölött is lehet. A különbség mindössze az, hogy az előbbit egy specialista márka valóban 4-6 éves gyermekek számára és erejére tervezte, míg a másiknál a gazdaságos gyártás volt a fő tervezési szempont. Talán a súlykülönbség elsőre nem tűnik vészesnek, a valóságban 60%, így ha egy átlagos 5 éves gyerek 20 kilót nyom a mérlegen, a 9 kiló annak 45%-a. Az átlagos felnőtt súlya 80kg, annak 45%-a hozzávetőleg 36kg! Ilyen tömegű kerékpárt garantáltan nem szeretnénk magunknak!  Tehát 1 kiló különbség is jelentős terhet ró a gyerekre, így ne feltétlen az ár és a kinézet döntsön, hanem az észérvek!

Váltó vagy teleszkópvilla még véletlenül se legyen a kerékpáron: az is plusz felesleges tömeg valódi funkció nélkül! A Bikepro webshop a gyermek és junior kerékpárok széles választékát kínálja, elsősorban a jól ismert hazai Gepida, Neuzer, Csepel és Hauser, illetve a nemzetközi piacokon is elismert Superior és Rock Machine kerékpármárkáktól.