A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpárszállító Bőrönd

Ebben a kategóriában a kerékpárok szállításához hasznos "óriás" táskák és bőröndök kapnak helyet. A kerékpár így biztonságosan szállítható repülőgépen vagy vonaton is.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpár biztonságos szállítása repülőn, vonaton vagy a busz csomagterében nem egyszerű feladat. Az otthon barkácsolt csomagolással nem sok remény van arra, hogy a bicaj ép állapotban vészeli át az utat, de szerencsére webshopunkban erre a célra kaphatók rendkívüli védelmet nyújtó kerékpárszállító bőröndök. Egy speciálisan kerékpárszállításra tervezett, a vázat stabilan rögzítő, bőséges párnázást alkalmazó „koffer” elengedhetetlen, hogy a szállítás során ne keletkezzen sérülés a kerékpárban vagy alkatrészeiben.

Biztosan mindenki látott olyan videót, amely a reptéri csomagkezelők “lelkiismeretes” munkáját mutatja be: látszólag mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a csomagok kárt szenvedjenek! Ha a bőröndben csak ruha van, a veszély nem túl nagy, de egy törékeny kerékpár egyáltalán nem ilyen bánásmódra született. Aki sokat utazik kerékpárjával – akár nyaralásra, akár edzőtáborba vagy versenyre –, számára az egyébként nem „kétfilléres” kerékpárszállító táska kiváló befektetés lehet.

És nem kell feltétlen repülős horrortörténetekre gondolni: a távolsági busz alsó csomagtartójában szállított csomagok hányatott sorsát sem kell hosszasan magyarázni. Az olcsón kapható nejlon “kerékpárhuzat” ilyen helyzetekben egy fabatkát sem ér. A kerékpár becsomagolására többféle beszerezhető eszköz létezik: huzat, táska és bőrönd. A mai fejlett technikát alkalmazó, minőségi kerékpárszállítók lehetnek keményfalú bőröndök vagy ezek puhafalú, táskaszerű változatai. Mindkettő nyújthat elegendő biztonságot, a lényeg a bőséges párnázás és az erős fémkeret, amihez a kerékpár stabilan rögzíthető. Ez a kombináció megfelelő fizikai védelmet nyújt, továbbá biztosítja a szükséges elmozdulás-mentességet.

A kerekek rendszerint külön párnázott táskákba kerülnek, vastag szivaccsal elválasztva a kerékpárváztól és az alkatrészektől. Ha mindezt a gyártó jól oldja meg, az a kemény héjú bőröndökhöz hasonló védelmet tesz lehetővé, azok túlzott tömege nélkül. (A legtöbb légitársaság ugyebár súlykorlátozást alkalmaz, így a táskát ugyanolyan “gramm-mániás” szemlélettel kell megtervezni, mint magát a kerékpárt!) Nem utolsósorban, a táskát valahogy a csomagfeladásig és megérkezés után is cipelni kell, ebben rendszerint a minőségi gördülő kerekek sokat segítenek.

A lelkiismeretes gyártók külön változatot kínálnak az országúti kerékpárok és a MTB-típusok számára. Ez mindenképpen jobb megoldás, mint az általános táskatípus, hisz’ a vázforma és a kormánytípus egyaránt eltér, így a pontos illeszkedésre ebben a műfajban igazán szükség van. Mindazonáltal az országúti bicajhoz tervezett modellben a triatlon kerékpárok is általában beférnek.

A montis változatokat pedig általában a legnagyobb vázméretű 29”-os kerékméret alapján tervezik. A bőrönd mellett nálunk külön a kerekek számára is kapható szállítást megkönnyítő táska. Ez utóbbi a webáruház „Kiegészítők – Táska – Keréktáska” menüpont alatt található. Ennél a típusnál ugyancsak elengedhetetlen a bőséges párnázás, az ezt nélkülöző típusok legfeljebb az autóban történő szállítás során fellépő koszolódástól és az a kerekek összeütődésétől védenek. Az utóbbi típusból kapható kizárólag a hajtásláncot borító megoldás is, így a gépjárművel történő szállítás nem vonja maga után a beltér komplett kitisztítását.

A Bikepro webáruházban a felsorolt összes kerékpáros táska és bőröndtípus rendelkezésre áll, emellett megtalálhatók a huzatok is, kerekek, láncok és kerékpárok számára egyaránt. Mivel itt speciális technológiáról van szó, nem sok márka foglalkozik a piac eme szegmensével. Az egyik gyártó a kerékpárszállító rendszereiről világszerte méltán híres svéd Thule, a B&W, illetve webshopunkban az egyéb kerékpáros kiegészítőket kínáló Velotech és XLC márka szállítói is elérhetők.

Mint ahogy már utaltunk rá, egy ilyen speciális termék nem olcsó. Habár egy kerékhuzat darabja 3000-4000 Ft-ból kijön, a párnázottak párban már 20000 Ft-ról indulnak. A sima kerékpárszállító huzat ugyancsak ezen áron kapható. Egy nem profi puhafalú kerékpárszállító táska viszont már 32000 Ft, egy top kategóriás Thule modellváltozat pedig akár 200000 Ft is lehet. A keményfalú bőröndök még ennél is drágábbak: 130000 Ft-ról indulnak, és jóval 200000 felett van a „plafon”. A témában Bikepro szakcikk is napvilágot látott, amely itt olvasható.

Árukereső.hu Árukereső.hu