A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Bowden vezető, bowden rögzítő és konzolok

Ebben a kategóriában bowdenházak vezetéséhez szükséges alkatrészek találhatók: ezek segítségével a bowdenszálak és házak, akár "szűz" vázon is is könnyen, esztétikusan elvezethetők.
Rendezés:
Rendezés:

A bowdenrendszer áll bowdenhuzalból, bowdenházból, a ház végére kerülő kupakból, az előfeszítést szabályzó csavarból, illetve a jelen termékkategóriában szereplő egyéb bowdenvezető alkatrészekből. Ez utóbbi rendszerint a vázon vagy a villán elhelyezett kábelvezető elem, amely lehetővé teszi a bowdenház, hidraulika-vezeték vagy a bowdenhuzal biztos rögzítését/vezetését.

Az egyik jellemző típus a váz vagy a villa külső felülete mentén vezetett fék- vagy váltó-bowdenház, illetve manapság egyre gyakrabban a hidraulikus vezeték zajmentes, stabil rögzítését szolgáló tartóeszköz, amely lehet öntapadó, kötegelővel vagy vázkonzolra rögzített. A másik jellemző típus az országúti kerékpárok középcsapágyháza alatti elhelyezett bowdenvezető, amely csavarral rögzül, és mind az első, mint a hátsó váltóbowdent a megfelelő irányba „tereli”. Ez utóbbi lehet kizárólag a hátsó váltóbowdenhez való, esetleg a nagyobb csőátmérőkhöz készült magasabb kialakítású. Végezetül egy speciális átalakító elemmel lehetőség van a váltóbowden fékszemben történő vezetésére is.

A különböző vezető és tartó elemek eltérő átmérőt alkalmaznak, így igazodva a bowdenház vagy hidraulikacső átmérőjéhez. A vezetőkre jellemzően akkor van szükség, ha az megsérül vagy szerelés közben elveszik. Emellett új kerékpár építéséhez is kellhet, amennyiben a váz gyárilag nem rendelkezik az adott alkatrésszel. Vásárláskor mindenképpen ellenőrizzünk a funkciót és az menet átmérőt!

A Bikepro webshop kínálatában a bowdenrendszer minden eleme megtalálható, így az itt szereplő kábelvezetők, és –tartók is. Az iparban a legismertebb márkákkal dolgozunk, mint a Shimano, a Jagwire, a SRAM vagy az XLC. A kábelvezetők különböző funkcionalitással, kialakításban, átmérőben és színben állnak rendelkezésre jellemzően 100-5000Ft áron. Ezen felül a szerelési munkához szükséges kötegelő is megrendelhető.

Az alábbi szakcikkek segíthetnek a tájékozódásban és a vásárlásban:

Mire ügyelj a bowdenház kiválasztásakor?

Így válassz bowdenszálat!

Miben segít neked a minőségi, színes bowdenház kupakokról szóló szakcikkünk?

Árukereső.hu Árukereső.hu