A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Csavaros canti és V fék fékpofa

Ebben a kategóriában V-fékhez való csapos, menetes fékpofák találhatók.
Rendezés:
Rendezés:

A fékpofa az egyik legolcsóbb kerékpáralkatrész, azonban a kerékpár működésére, teljesítményére, a bicajozás élményére óriási hastással van. A csavaros rögzítés az elterjedtebb, a legtöbb féktípusnál a pofa vagy -ház a féktesthez menetes csavarral rögzül. A menet lehet külső vagy belső: a jelen termékkategória részét képező csavaros cantilever (avagy „kanti”) és V-fék fékpofa rendszerint az előbbiek, a menet a pofából kinyúló száron található, ami anyacsavaros rögzítést kap. Ez általában M5 méretű, de előfordul kisebb is. A kúpos és konkáv alátétek teszik lehetővé a fékpofa szögállítását.

Gumiösszetételükben ezek a pofák megegyeznek a több kurrens rendszerhez készülttípussal, technikai paraméterei is hasonlóak. Általában gumi, esetenként szintetikus anyagból készült betétek. Érdemes megjegyezni, hogy fékpofáról rendszerint akkor beszélünk, ha az egyetlen egységet képez, és közvetlenül a féktestre rögzül, megkülönböztetve a fékbetéttől, amely egy rendszerint alumíniumból készült házba kerül és maga a betét cserélhető. Új fékpofavásárláskor ésszerű befektetni az aluházas változatba, így legközelebb már komplett fékpofa csak fékbetét kell vásárolni!

A menetes kanti és V-fék fékpofa mérete változhat, jellemzően a V-fék rendszerekhez való 70-80mm hosszúságú, a régebbi kantifékek (és a vázak/villák kialakítása) 60-70mm hossz igényelnek. Nem nagy a különbség, elsősorban a felhasználás és az adott kerékpár vázparaméterei és fékrendszere diktálja a választást. Vásárlás előtt érdemes az elhasználódott pofa hosszát lemérni.

A Bikepro ezen kategóriájában szereplő fékpofák ára szettben 300-tól 10000 Ft-ig terjed, tehát nagy szórást mutat, amit a minőség és a specifikus felhasználás indokol. A gyártók tekintetében a Shimano, az Avid, a Magura, az XLC és az Acor viszik a „prímet”, kiegészítve több külföldi és hazai márkával, amelyek kedvezőbb árfekvésben nyújtanak széles választékot, ezen belül színválasztékot is! Webáruházunk összes termékleírásában megtalálható a kompatibilis féktípus. Végezetül a csere során a fékpofát pontosan be kell állítani, amiben Csináld magad! - Szerviz tippek képekkel, lépésről lépésre sorozatunk nyújt segítséget.

Árukereső.hu Árukereső.hu