A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Gyorsrögzítésű sárvédő

Ebben a kategóriában a szerszámmentesen rögzíthető sárvédők találhatók. Sok esetben a vázra a fix konzol kerül, ezután erre a konzolra a műanyagból készült sárvédő bármikor egy pillanat alatt rögzíthető. A méretek külön alkategóriákban találhatók, az egyes típusok szűrőkkel kereshetők.
Rendezés:
Rendezés:

Ha időjárástól függetlenül használjuk a kerékpárt, szükség lesz az útról felfröccsenő víz/sár elleni védelemre. Tudva levő, hogy a legtöbb teljesítménycentrikus országúti vagy MTB bicajos nem szereti ilyen kiegészítővel elcsúfítani a könnyű kerékpárt, kiváltképp akkor, ha éppen nincs is rá szükség. Erre válaszként a kerékpár-kiegészítő specialista márkák rendszerint országúti, túra és MTB kerekekhez optimalizált gyorsrögzítéssel rendelkező sárvédőszettet kínálnak. Ezek olyan vázra is pillanatok alatt felszerelhetők, amelyek nem rendelkezik rögzítőszemekkel. A legtöbb esetben ez a típus megfelelő védelmet biztosít a felcsapódó víz és kosz ellen.

A legjobb ilyen sárvédőszettek átgondolt tervezésű, szerszámmentes rögzítéssel rendelkeznek, fejlett polikarbonát és rozsdamentes acél alapanyagból készülnek. Tömegük valamelyest alacsonyabb a fixpálcás típustól, a zajmentesség is gyakran jobb a hagyományos fix kialakításnál. Ezek a sárvédők a kerékpár működését egyáltalán nem akadályozzák, megbízhatók, tartósak és nem utolsósorban tetszetősök. A legjobb bennük, hogy száraz időjárásban viszonylag egyszerűen és gyorsan eltávolíthatók, az esős idő beálltakor pedig hasonlóan gyorsan felszerelhetők.

Az országúti használatra tervezett gyorsrögzítős sárvédő szettek 23-32mm széles köpenyekkel párosítva nyújtja az optimális védelmet, a vázhoz pálcával és gyorsrögzítővel csatlakoznak. A MTB típusokra valók szélesebbek, elől rendszerint a teleszkópvilla két lábára bilinccsel rögzülnek, hátul ugyancsak gyorsrögzítést alkalmazó bilinccsel a nyeregszárra csatlakoznak. Az ilyen rögzítésnél a sárvédőpozíció tág határok közt állítható, az országúti/túrabicajokhoz tervezettek esetében ez valamelyest korlátozott. A jobb gyorsrögzítésű műanyagelemek alsó felülete polírozott, amely meggátolja szennyeződések megtapadását, illetve elősegíti a sárvédő tisztíthatóságát.

A Bikepro webshop kínálatában több ilyen típus és szisztéma áll rendelkezésre. A márkák tekintetében említsük meg az Acor, a Bikefun, a Blackburn, a Longus, az Orion, a Polisport, a Simpla, a SKS, a Spyral, a Velotech, az XLC vagy éppen a francia Zéfal gyártókat. Az egyszerűbb típusok alig kerülnek többi 1000 forintnál, viszont egy full-extrás gyorsrögzítős sárvédőért ennek akár ennek akár tizenötszeresét kell kifizetni. De megéri: a prémium típusok garantáltan zajmentesek, megbízhatók és tartósak! Sárvédő témában ajánljuk a Bikepro ide vonatkozó szakcikkét.

Árukereső.hu Árukereső.hu