A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kerékpár fejcső és villanyak szerszámok

Ebben a kategóriában a fejcső és villanyak-szerszámok kapnak helyet, mint pl. fejcsőmaró, kormánycsapágy behúzó, villanyak ráütő és villanyak vágó.
Rendezés:
Rendezés:

Amennyiben a kormánycsapágyat szerelünk hagyományos – nem integrált vagy félintegrált – fejcsővel rendelkező kerékpárvázba, annak minden elemét célszerű előkészíteni, pontosan méretre marni és vágni. Ehhez számos rendkívül drága szerszám szükséges, így a legtöbb kerékpáros ezt a feladatot a szakszervizre bízza. Ami otthon egyszerűen elvégezhető, az a villanyak méretre vágása, ehhez minőségi fémfűrész és vezető szükséges. A kormánycsapágy-csere is speciális kiütő és bepréselő szerszámot igényel. Ez utóbbi valamint a fejcső méretpontosságát biztosító marószerszám beszerzése költséges, és mivel ritkán van rá szükség, költsége otthoni szerelés esetén nem térül meg.

 

A jó minőségű és megfelelően beállított kormánycsapágy a legtöbb esetben alig igényel karbantartást. Mivel az út által keltett rezgések nagy terhelést rónak rá, állapotát rendszeresen érdemes ellenőrizni. Ha kilazulást tapasztalunk, azt komolyan kell venni: a kotyogós kormánycsapágy néhány száz kilométer megtétele során is tönkre mehet. A csapágy megfelelő beállításához sok esetben a felfekvő felületeket utólag meg kell munkálni, amihez a jelen kategóriában szereplő maró eszközök szükségesek.

 

Ezen felül a termékkategóriában megtalálható a rózsabeütő szerszám, amely az A-Head-es kormánycsapágyak előszítését szolgáló rózsának teljesen központos behelyezésére szolgál. A villanyakon lévő kónuszgyűrű vagy központosító beszereléséhez beütő és eltávolító szerszán szükséges, ami ugyancsak ebben a termékkategóriában szerepel.

 

Az itt szereplő szárszám pontos alkalmazásához, valamint a kerékpárszerelés minden fortélyának megismeréséhez érdemes feliratkozni az ingyenes "Csináld magad! - Szerviz tippek képekkel, lépésről lépésre" oktató sorozatunkra! 30-részes cikksorozatban mindent megtanítunk, ami a kerékpár otthoni szereléséhez szükséges. A javítás- és karbantartás-műveletek 95%-a szerepel benne, köztük számos műhelypraktika és hasznos "sufnitunig" tipp. Közben az összes kerékpáros szerszám használata is bemutatásra kerül, valamint eláruljuk, melyik az igazán jó eszköz, és melyiket érdemes kerülni. Mindezt könnyen emészthető formában, hatalmas illusztrációs képekkel és képaláírással.  A teljes cikksorozat reszponziv, azaz mobilon, és tableten is élvezettel fogyasztható. Nem kell mást tenni, mint ide kattintani!

Árukereső.hu Árukereső.hu