A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Gyerek bicikli, junior kerékpár

  Szakszavak ebben a kategóriában: Gyerek kerékpár / junior kerékpár

Rendezés:

A gyerek kerékpár a 2-10 éves korosztály számára készül. A gyermekbringáknál a testmagasság és alkat határozza meg, hogy mekkora kerékméreten és vázkialakításon érzi magát biztonságban a csemete. A szokásos kerékméret-felosztás 12”/16”/20”, amely ésszerű lépeseket jelent a növésben lévő lurkó számára. De még mielőtt pedálos kerékpárra ültetnénk a gyereket, érdemes alapozó „tréninget” tartani. Erre való a futókerékpár, amely jellemzően a 2-4 éves korosztály számára készül, elsősorban egyensúlyfejlesztő jármű, a kerékpározás elsajátításának első lépcsőfoka. Bölcsibe, oviba járhat vele a gyermek, a játszótérig is érdekesebb az út, ha azt nem gyalog vagy babakocsiban kell megtenni.

A futókerékpár nem azonos a műanyag „nyuszimobillal” vagy a triciklivel, ennek két 12 colos kereke van, hajtás és áttétel nélküli, a gyerek lába mindkét oldalt leér, így löki előre magát. Egy futóbicaj a legjobb eszköz arra, hogy a gyerek pótkerék használata nélkül megtanuljon két keréken haladni. Használatával kettéválik a két keréken való egyensúlyozás, a kormányzás, valamint a pedálozás megtanulása. Ha a futókerékpáron már nagy biztonsággal, pároslábbal, lendülettel hajt a gyermek, az egyensúlyozás fortélyát lényegében el is sajátította. Ilyenkor érdemes elkezdeni a pedálos hajtásra való tanítást. Ez történhet a futóbicajos közlekedéssel párhuzamosan, mikor melyiket választja a gyerek, illetve mikor van lehetősége a szülőnek, hogy segítse a haladásban.

A legkisebb méretű pedálos gyermekkerékpár 12”-os kerékmérettel rendelkezik, és a 3-4 éves korosztály számára készül, alapfelszereltsége az oldalsó támasztókerék. Ha gyerek futóbicajon már megtanult egyensúlyozni, a támasztókerék leszerelhető. Vásárlásnál fontos szempont az alacsony tömeg, amit leginkább alumínium vázzal lehet biztosítani. A váz lehetőleg alacsony átlépési magasságú monovázas kialakítású legyen.

A 16”-os kerékméretű gyermekbringa rendszerint 3-5 éves korban válik időszerűvé, oviba, iskolába járhat vele a gyermek, együtt lehet intézni a bevásárlást. Itt is fontos az alacsony átlépéses, aluvázas, vázkonstrukció csapágyazott kerekekkel. A fékkar legyen a kisgyermekek kézméretére szabott, működtetése könnyed és egyszerű, így lehet gyakorolni a kézifék használatát.

Végezetül a 20"-os kerékmérettel rendelkező gyermekbicajok jellemzően 20 és 40 kiló közötti kisiskolásoknak valók. A váz lehetőség szerint alacsony átlépési magasságú, sportos vázgeometriát kínáló hagyományos vázháromszög elrendezésű, emellett rendelkezzen elől-hátul jól működő V-fékkel. Bár ebben a kategóriában már megjelennek a fokozatváltós, akár „össztelós” típusok, mi szigorúan egy fokozatú merevvázas gépet ajánlunk. Ebben a korban semmi szükség a váltóra, bonyolult, drága, és a gyermek nem tudja megfelelően használni. Végezetül fontos az adott biciklimérethez igazított hajtókarhossz, ami jobbára 100mm-től 152 mm-ig terjed.

És ha már a 20”-os kerékméretet is kinőtte a gyerkőc, jöhet végre a 24 vagy 26-es kis vázmérettel rendelkező junior kerékpár! A Bikepro webshop a gyermek és junior kerékpárok széles választékát kínálja, elsősorban a jól ismert hazai Gepida, Neuzer, Csepel és Hauser, illetve a nemzetközi piacokon is elismert Superior és Rock Machine kerékpármárkáktól. Webáruházunk „gagyival” nem foglalkozik, ha olyannal akarod büntetni a gyermeket, irány az áruház! Nálunk a belépőszintű modell éveken át jó szolgálatot tesz, megbízható, nem egy halom ócskavas. Webáruházunkban ezen felül számos hasznos gyerekbicaj kellék, kiegészítő beszerezhető, a dizájnos csengőktől a bukósisakig.

Ha az itt bemutatott gyerek és junior bicajokkal vagy kerékpár alkatrészek kapcsolatban kérdés merülne fel, érdemes elolvasni a Bikepro kerékpáros webáruház Hogyan vásárolj jó kerékpárt?E-book, amely a webshop honlapjáról ingyenesen letölthető. A 70 oldalon foglaljuk össze a kerékpárvásárlás fontos szempontjait, körbejárva, milyen is a „jó kerékpár”. Ha valóban megfelelő, minőségi kerékpárt keresünk, a „HVJK” nélkülözhetetlen eszköz. Emellett térjünk ki legújabb szolgáltatásunkra, a „Személyre szabott kerékpár ajánlásra”. A több évtizedes szakértelmere is tapasztalatra építve csomagunkban egy 29 kérdésből álló kérdőíven vezetjük végig a potenciális kerékpárvásárlót, amelyet a beküldés után szakértő kollégánk értékel ki. Ezt követően e-mail-ben személyre szabott tanácsadást és ajánlatot küldünk. A szolgáltatás ára 9990 Ft, amennyiben nálunk történik a kerékpár beszerzése, szolgáltatás ára 100%-ban beszámításra kerül a vételárba. A kerékpár megvásárlása után a tanácsadásban résztvevők automatikusan bekerülnek VIP csoportunkba, ahol számos kedvezmény és extra bónusz szolgáltatás érhető el. További információ a szolgáltatásról További információ a szolgáltatásról itt található.