A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Sodrony Lakat, Kábel Lakat

Ebben a termékkategóriában a kerékpár biztonságos lezárásához alkalmazható kiegészítő sodrony kábelek szerepelnek.
Rendezés:
Rendezés:

Vannak sodrony lakatok és kaphatók sodrony kábelek. A megkülönböztetés igen fontos, mint ahogy azt később látni fogjuk!  A sodrony lakatok igen széles árspektrumban kaphatók, az áruházakban akár 500 forintért, de léteznek speciális hi-tech sodronyok bőven 20000 Ft felett. De mi most a lakat nélküli változatról beszélünk, amely a Bikepro webshop "Sodronyok”, „Kábelek” menüpontja alatt szerepel. Ezek egyéb kerékpáros lakattípusok kiegészítői.

A sodrony lakat legnagyobb előnye, hogy könnyű, kis helyen elfér, szállítása egyszerű, legtöbbször a kerékpár nyeregcsövére vagy vázcsőre szerelhető konzolos tartóval rendelkezik. Emellett 120-180 cm hosszúra kihúzható, így körbe éri a vázat, kerekeket, a bringa rögzíthető vele lámpaoszlophoz, lényegében bármilyen utcai „tereptárgyhoz”. Már ezekért a tulajdonságokért is érdemes kínálni, és egyáltalán nem meglepő, hogy a kerékpárosok körében is igen népszerű.

Szögezzük le, a sodrony (kábel) önmagában nem alkalmas arra, hogy a kerékpárt nyugodtan leparkoljuk egy áruház elé, majd ott hosszasan nézelődve visszatérjünk. Arra viszont jó lehet, hogy a kisboltba 1-2 percre beugorjunk. De még itt is tegyük hozzá, hogy a vékonyabb sodrony (kábel) lakattal magára hagyott kerékpár szinte felhívás keringőre: az ilyen lakatok nagy része egy zsebbe csúsztatott bowdenvágó fogóval is elvágható.

Viszont a sodronyos megoldás kapható lakat nélkül is. Ebben az esetben egy „puszta kábelt” veszünk két hurokkal a végén. Mire jó egy zár nélküli lakat? Ha van egy masszív U-lakatunk, amely a vázat rögzíti, akkor még mindig szabad préda a két kerék, ami a kerékpár értékének akár 30-40%-t is képezheti. Ha a lakatba beleakasztjuk a két hurkot, azt átvezetjük a bicaj több pontján – esetleg még egy utcai „tereptárgyon” is – akkor a tolvaj feladata eleve nehezebb.

Ha mindkét fő lakattípust (merev profil / hajlékony kábel) egyszerre használjuk, kétszer olyan biztosak lehetünk abban, hogy órák múlva a helyén találjuk kerékpárunkat. Kétszer annyi idő feltörni, kétszer annyi szerszám kell hozzá, és szerencsére a tolvajok nem szeretnek sokat vacakolni. Azt a kerékpárt viszik el, amelyikkel a legkevesebb a munka!

A Bikepro webáruház számos sodrony (kábel) lakatot kínál a szakma leismertebb márkáitól, mint például az amerikai Kryptonite, a brit Onguard, a holland AXA, és a német Trelock. Emellett számos kerékpáros kiegészítőkre szakosodott márka termékei is szerepel a széles kínálatban: lásd a Bikefun, a Longus, az M-Wave, a Rock Machine, a Spyral, a Tonyon és a Velotech.

Az árspektrum alsó végén szűk 1000 forintért eltolás elleni védelmet nyújtó egyszerű kábelzárak kaphatók. Ha ennél nagyobb fokú biztonságra van szükség, jellemzően 5-8000 Ft-tal kell számolni. A kínálat csúcsát a Trelock és a Kryptonite márkák kiváló sodronyzárai jelentik, egy ilyen akár 15000 Ft-ot is kóstálhat. Meglepő módon a zár nélküli kiegészítő kábelek drágábbak, egy prémium Kryptonite Kryptoflex majdnem 20000 Ft-os kiadást jelent. Viszont ha a kerékszetted ennél többe került, mindenképpen megfontolandó! A mindennapi kerékpáros közlekedéshez használt lakatokkal kapcsolatban kerékpáros webáruházunkban informatív szakcikk áll rendelkezésre, emellett a kerékpárzárakkal kapcsolatban újabb Bikepro szakcikk is született.

Árukereső.hu Árukereső.hu