A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Single Speed Kerékpár

Az MTB kerékpárok világában a "Single Speed" egyetlen áttételt alkalmazó típust jelöli, 26-os, 27,5-es vagy 29-es MTB kerékpárokon egyaránt használatos, használata nagyobb kihívást jelent, mint ugyanaz az út / ösvény váltós kerékpáron.
Rendezés:
Rendezés:

A Single Speed egy gyűjtőkategória, melyben az „egysebességes” kerékpárok tartoznak. Az egysebességes elnevezés nem teljesen fedi a valóságot, mert természetesen többféle sebességgel is lehet közlekedni ezekkel a gépekkel. Igazából egy áttételi arányról kellene beszélni, de a köznyelvben ez eléggé bénán hangozna. Az „egysebi” ahogy itthon gyakran nevezik a fixihez hasonlóan szintén egy életstílus. Azoknak, akiknek a kerékpározás az A és B pont közötti távolság leggyorsabb leküzdésében kimerül, nos ők nem igazán tudják befogni az egysebesség értelmét, mivel logikai alapon tényleg nem sok érv szól mellette. Aki viszont erre a kerékpározási stílusra, mint kihívásra tekint, és akinek bejönnek az 1x1-es gépek sallangoktól mentes letisztult kinézete, és egyszerűsége azok meg fogják találni benne a kerékpározás egyedi feeling-jét, és szeretetét. Az egysebességes gépek jellemző áttételi aránya terepen 2:1 míg aszfalton inkább a 2,5:1 áttételi arány az elterjedtebb.

Ennek a válfajnak MTB ága különösen nagy kihívást jelent, hiszen a sok szintemelkedést tartalmazó változatos terepen a távot még nehezebb egyetlen áttétellel teljesíteni. A 29-es gépek, főleg acél, vagy titán vázzal különösen alkalmasak a Single Speed felhasználásra, mivel ezek jól csillapítják a rezgéseket, ami különösen fontos, mivel az egysebességes gépek jelentős része merev villás is. Az igazi SS gépeken nem találni láncfeszítőt. A lánc feszességének beállítását itt vízszintes papuccsal, vagy állítható középcsapágyházzal oldják meg.