A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Retro külső gumi colos méretben

Ebben a termékkategóriában a következők kapnak helyet: 288 mm, 340 mm, 400 mm, 451 mm, 456 mm, 534 mm, 540 mm, 571 mm, 590 mm, 597 mm, 609 mm, 630 mm, 635 mm peremátmérő, colos méretezéssel.

Rendezés:
Rendezés:

Az általunk „retrónak” nevezett külső gumik a régebbi városi, cruiser és egyéb dizájnkerékpárokon előforduló különleges gumiméretek, és kizárólag a megfelelő kerékmérettel alkotnak párt.  Tehát a „kakukktojás” méretekről van szó, mint például a régebben elterjedt ETRTO 630 (27” országúti) és az ETRTO 590 (városi) gumiméretet. Mindazonáltal a kategórián belül megtalálható manapság elterjedtebb gumiméret is, amely múltidéző dizájnnal érdemeli ki a „retro” jelzőt.

Méretválasztásnál a kerékpáron lévő elhasználódott (nem megfelelő vagy egyéb okok miatt lecserélendő) gumin szereplő ETRTO számot kell legyezni. Ez két paramétert jelöl: az egyik gumiköpeny szélessége, másik az abroncs peremátmérője. Például a gumi oldalfalon szereplő 27x1 1/4 mellett rendszerint megtalálható az ETRTO szerinti méret (32-630), ez utóbbi a fenti két paraméterre utal milliméterben számolva. Másik példa egy 26x1 3/8 jelölés, amely ETRTO száma 37-590. Ezek a gumik egyik külsőgumi kategóriában sem találhatók, és egyikkel sem kompatibilisek.

Általánosságban elmondható, hogy a gumiabroncs gumiból, általában textil erősítővázból és acélból vagy Kevlar/Aramid sodronyból áll. Lehet benne belső gumi (más néven tömlő), de fokozatosan terjed a tömlő nélküli tubeless rendszer, amelynél a tömítést a gumiabroncs és a tömítő folyadék végzi. A gumiköpeny mintázata MTB kerékpárok esetében nagymértékben meghatározza a menettulajdonságot, a tapadást, a fékezhetőséget és a kanyarvételt. Szilárd burkolatra szánt gumiköpenyek esetében a mintázat nem annyira fontos, a tapadást nem növeli, még nedves időjárásban sem.

A Bikepro kerékpáros webshop honlapján az ETRTO számok és a gumi egyéb fontos paraméterei minden termékleírásban szerepelnek.

Árukereső.hu Árukereső.hu