A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Kormánycsapágy kupak, dió, rózsa

Ebben a termékkategóriában Ahead kormánycsapágyhoz való különböző kupakok, rögzítő (beütős) rózsák és diók találhatók.
Rendezés:
Rendezés:

A kerékpárokon két fő kormánycsapágy-rendszer van forgalomban: a régebben használatos menetes típus, illetve a mára már széles körben elterjedt menet nélküli Ahead rendszer. Az Ahead szisztémán nem találunk menetet, a kormányszár pedig bilincses rögzítést kap.

Az Ahead rendszerű kormánycsapágy beszereléshez – amennyiben nem integrált csapágyas típussal van dolgunk – először be kell préselni a csészéket, amely szakszervizben végzendő feladat. A villára egy újabb célszerszámmal kell felhúzni a kónuszt. A villanyak belsejében pedig egy rögzítőrózsa - karbonnyak esetén pedig expanderes dió - kerül, majd a csapágy előfeszítését a kormánycsapágy-kupakon lévő csavarral ennek segítségével lehet beállítani. A jelen termékkategória az Ahead rendszer ez utóbbi elemeit tartalmazza: vagyis a villanyak-rózsát, az -expandert, illetve a felső kupakot.

A kormánycsapágy átmérőből számos szabvány létezik. Korábban 1 colos méret volt az egyeduralkodó, ezt többé-kevésbé leváltotta az itt szereplő 1 1/8” átmérő. Emellett az utóbbi években elterjedt a „tapered”, azaz kúpos rendszer, ahol az alsó csésze 1,5” (esetleg 1 3/8” vagy 1 ¼”), a felső pedig rendszerint standard 1 1/8”. Az 1” és az 1 1/8” csapágymérethez eltérő méretű villanyak-rózsa, -expander, illetve felső kupak áll rendelkezésre. A termékleírás ezt az információt minden esetben tartalmazza.

A Bikepro kerékpáros webáruházban a legtöbb kormánycsapágy-típus és a hozzá való alkatrész megtalálható. Villanyak-rózsából, expanderes dióból és kupakból többféle méret és szín kapható, egy színes, dizájnos kupakkal a kerékpár megjelenése egyedivé varázsolható. A gyártók tekintetében érdemes kiemelni az a2z, az Acor, az Answer, a Neuzer, a PRO, a Spyral, a Trinity, az XLC és a Zoom alkatrészspecialista márkákat. Az itt szereplő kormánycsapágy-alkatrészek kivitel és minőség függvényében 300-10000Ft áron kaphatók. A megfelelő kormánycsapágy típus kiválasztásához a Bikepro kerékpáros webáruház eme szakcikke nyújt segítséget.

Árukereső.hu Árukereső.hu