A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Howitzer Középcsapágy

HOWITZER rendszerű press fit középcsapágyak szerepelnek ebben a kategóriában.

A Howitzer középcsapágy az extrém MTB szakágakban előszeretettel alkalmazott rendszer. A hajtóművek egyedi tengelykialakítást kapnak, amely más rendszerrel nem kompatibilis. A tengelykapcsolat rendkívül erős és strapabíró, így képes ellenállni nagy terheléseknek és a szakágban óhatatlan eséseknek. A hajtókarok rögzítése M12-es csavarral történik.

A Howitzer rendszer csapágyazása az integrált hajtóművekhez hasonlóan a csapágyházon kívül van, így jóval merevebb, mint a korábbi kombinációk. Ráadásul a csapágygolyók is nagyobb méretűek, és ennek köszönhetően nem csupán hajlításra, de függőleges terhelésre is erősebb. Ami a legjobb, hogy a méretes csapágy által kiküszöböli a bordástengelyes rendszerek fő hiányosságát, a nem éppen „acélos” tartósságot.

Honnan lehet felismerni a menetes csapágyházba rögzített külső csészés rendszert?Elsődlegesen arról, hogy a csésze látszik, és annak felületén szabályosan elhelyezett barázdák láthatók, amelybe a behajtó szerszám megkapaszkodik. Bizonyos belső csapágyas préselt rendszerek esetében is látható csésze, de ott nincsenek barázdák.

A Howitzer rendszer legtöbb menetes középcsapágyházzal rendelkező vázba beszerelhető, a kompatibilis csapágyház szélességek: 68mm, 73mm, 68mm-E. A beszereléshez a Shimano HT2 44mm-es szerszám szükséges. Mivel a nagy alkatrészgyártók már nem támogatják a szisztémát, a Howitzer hajtómű és csapágy már ritkán kapató. Szerencsére megjelent több fejlettebb alternatíva, például az integrált tengelyes hajtómű, amely példátlan merevség mellett biztosít kielégítően hosszú csapágyélettartamot. A Howitzer hajtómű és csapágy integrált hajtóműre minden további nélkül lecserélhető. Ez utóbbiak a Bikepro kínálatában itt, itt és itt találhatók. A régebbi középcsapágy típusokkal kapcsolatban ez a Bikepro blogcikk segíthet, emellett egy komplett kompatibilitás-összefoglaló cikk is megjelent a témában.

Árukereső.hu Árukereső.hu