A mi webes sütijeink (cookie) diétásak, nem hizlalnak, gyorsítják és segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani a számodra.Ha most inkább valami sósra vágynál, a saját böngésződben tudod kezelni őket, az alábbiak szerint. 

Láncvédő és lánckerék védő

Rendezés:

A városi és kirándulásra használt túrakerékpárok fontos kiegészítője a láncborítás (láncvédő) vagy a nadrágszárvédő, amelynek köszönhetően a nadrágszár csíptetése és az olajos cipőfűzű végleg a múlté. Az általános közlekedés során utcai ruhát viselünk, amely nem minden tekintetben kompatibilis a kerékpáron alkalmazott lánchajtással. A lánc ugyebár olajos, emellett becsípheti a cipőfűzőt vagy a nadrágszárat. Ezt a problémát segít kiküszöbölni a láncborítás, esetleg a lánckerékre kívülről elhelyezett nadrágszárvédő.

A láncborítás másik funkciója, hogy szállításkor a hajtáslánc nem koszolja össze a járművet, tömegközlekedési eszközön másokat. Ez főleg abban az esetben áll, amikor az egész hajtáslánc borított, nem pedig kizárólag a lánckerék vagy a lánc felső íve. Kétségtelen, hogy az utóbbi is többé-kevésbé elegendő a hajtás közbeni szennyezés megelőzésére, azonfelül a hátsó és első váltót alkalmazó váltórendszerek esetén valójában nincs is más alternatíva. Ellenben egysebességes single speed, fixi vagy bolygóműves agyváltós kerékpárokon lehetőség nyílik a teljesen zárt láncvédelemre. Ezt egyes gyártók tovább fokozzák a láncot körkörösen takaró csővel, amely rendszerint belül siklást elősegítő felületi kenést is biztosít. Az ilyen láncborítás láttán sokan úgy vélik, hogy a kerékpár szíjhajtást alkalmaz.

Min látható, sok érv szól a láncborítás mellett, ráadásul manapság igen tetszetős dizájnokat kínál a kerékpáripar. A Bikepro webshop láncvédő kínálatában számos típus kap helyet, zárt rendszerek és lánckerék külsöjére pattintható polikarbonát „tárcsák” egyaránt. Érdemes szétnézni a megoldások közt! Az árak 200-tól 10000 forintig alakulnak, a felső szegmensben igazán profi, stabilan rögzíthető, tartós eszközök szerepelnek. A márkák közül érdemes kiemelni még a Hauser, a M-Wave, a Neco, a Peruzzo, a Polisport, a Prowheel, a Roto, a Shimano, az SKS, a Velotech és az XLC márkákat. A Shimano láncvédők természetesen a méltán híres japán hajtóművek stílusos kiegészítői. Szerintünk egy városi vagy trekking kerékpár nem lenne az igazi valamilyen esztétikus, jól megtervezett láncvédő nélkül!